<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174115" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Осъдиха пиян...

В бургаска болница “откриха” киста на премахнат преди месеци бъбрек

06 Април 2023
0 1309

В бургаска болница “откриха” киста на премахнат преди месеци бъбрек. Случаят е от Комплексния онкологичен център /КОЦ/-Бургас, разкрива Iskra.bg. Резултатът е дошъл след контролно изследване на ехограф.

Преди няколко години мъжът, който пожелава да остане в анонимност, е диагностициран с рак. Поради това той трябва периодично да ходи на контролни прегледи.

„Преди няколко месеца ми премахнаха десен бъбрек. Тогава бях с 40% жизнени показатели и ме оперираха, макар че не ми даваха шанс за живот. Не можах да мина по НЗОК на преглед тогава в Онкото.“, разказва пациентът.

„Медицински надзор” разследва софийска болница заради смъртта на жена (видео)

На един от контролните прегледи той е изпратен да си направи снимка на ехограф. По думите на мъжа на ехографа работи младо момче, което не е много компетентно.

„След прегледа го попитах дали всичко е наред, при което той ми отговори: „Аз не знам дали съм ви казвал, но за вашето заболяване, ехографът няма кой знае какво значение“”. споделя той.

„Като излязох от кабинета започнах да чета какъв е резултатът – ляв бъбрек нормален, десен бъбрек е открита киста 4 милиметра вдясно.“ допълва потърпевшият.

Парадоксалното тук е, че както споменахме, бъбрекът е премахнат няколко месеца по-рано.

В бургаска болница &#8220;откриха&#8221; киста на премахнат преди месеци бъбрек
снимка на епикризата. Източни: пациент

„Как го видяха, че е десен, като той го няма. Да бяха казали в някой орган, който съществува, а не в премахнат. За мен на всеки един пациент е запаметено в апарата предишните изследвания и се пускат всеки път едни и същи, за да отчитат дейност. Аз се върнах и попитах оператора: „Как ми установихте киста, след като аз нямам бъбрек?“ и той ми отговори: „Ето и аз това ви казах, видяхте ли ехографът колко работа ви върши.“ Качих се на регистратурата, за да си оставя изследванията и попих и там: „Как като нямам орган ми откривате киста?“, отговор – нямаше“, изразява възмущението си пациентът.

Ще следим дали от онкологичния център в Бургас ще направят изказване по случая.

В бургаска болница “откриха” киста на премахнат преди месеци бъбрек

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции