<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175129" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Коронацията ...

Хари ще присъства на коронацията на краля, но без Меган

12 Април 2023
0 180

Хари ще присъства на коронацията на краля, но без Меган. Имаше спекулации дали принцът ще присъства на коронацията на баща си Чарлз III на 6 май, когато е и рожденият ден на сина му Арчи, пише BBC.

Принц Хари ще дойде на коронацията на краля, но Меган, херцогинята на Съсекс, няма да присъства, съобщиха от Бъкингамския дворец. Той ще се присъедини към повече от 2000 гости в Уестминстърското абатство на 6 май. Това ще бъде първата среща на Хари с кралското семейство след излизането на биографичната му книга. “Резервен” разкри дълбочината на несъгласията с други членове на кралското семейство.

Решението Меган да отхвърли поканата ще се разглежда като част от тези продължаващи, неразрешени семейни напрежения.

Хари ще присъства на коронацията на краля, но без Меган

Книгата на принц Хари и поредицата на Netflix очертават притесненията относно негативното медийно отразяване, особено спрямо Меган. Принцът сподели, че на получава подкрепа от семейството си.

Ще бъдат ли поканени Хари и Меган на коронацията на крал Чарлз III?

Не беше ясно дали принц Хари ще присъства на коронацията на баща си, но сега е потвърдено, че той ще бъде в абатството.

Датата е и четвъртият рожден ден на сина на двойката, принц Арчи, който ще остане в САЩ с майка си.

“Херцогът на Съсекс ще присъства на коронационната служба в Уестминстърското абатство на 6 май. Херцогинята на Съсекс ще остане в Калифорния с принц Арчи и принцеса Лилибет”, съобщиха Хари и Меган в изявление.

Това означава, че принцът ще бъде част от историческата церемония, присъединявайки се към други членове на кралското семейство, общественици, световни лидери и 450 представители на благотворителни организации и обществени групи.

Тъй като той вече не е “работеща кралска особа”, остава да видим каква роля ще играе принц Хари в церемонията. За платинения юбилей на кралицата принц Хари и Меган не бяха допуснати да участват в традиционното появяване на балкона на Бъкингамския дворец.

Хари ще присъства на коронацията на краля, но без Меган

Българин получи покана за коронацията на крал Чарлз (видео)

Очаква се принц Уилям, като принц на Уелс, да има важна роля в коронацията. След драматичния разказ на Хари ще се обърне внимание на това, че двамата братя отново ще бъдат видени заедно.

Мемоарите на принц Хари описват физическа свада между братята и спорове относно брака на баща им с Камила.

BBC припомня, че Хари се появи неочаквано в Лондон през март, когато присъства на съдебно заседание по дело срещу Associated Newspapers относно твърдения за нарушаване на неприкосновеността на личния живот, но не се смята, че се е срещал с брат или баща си по време на посещението.

Коронацията на крал Чарлз III ще има собствено емоджи

Церемонията в Уестминстърското абатство ще бъде ръководена от архиепископа на Кентърбъри, духовен водач на англиканската общност.

Кралете и кралиците в Обединеното кралство се коронясват в Уестминстърското абатство още от 1066 г., по времето на Уилям Завоевателя. Чарлз е 41-ият монарх от линията, която възхожда към Уилям, и ще бъде най-възрастният монарх при коронясването.

Чарлз е крал и държавен глава на Обединеното кралство, както и на още 14 владения, сред които Австралия, Канада, Джамайка, Нова Зеландия и Папуа-Нова Гвинея.

Хари ще присъства на коронацията на краля, но без Меган

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции