<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте защо км...

Ще бъдат ли поканени Хари и Меган на коронацията на крал Чарлз III?

17 Декември 2022
0 68

Ще бъдат ли поканени Хари и Меган на коронацията на крал Чарлз III.

Двамата ще бъдат поканени на церемонията, твърди в. “Дейли телеграф”.

Списъците с гости все още не са съставени, но източник на изданието твърди, че “всички членове на фамилията ще бъдат добре дошли”.

Историческата церемония ще се проведе на 6 май 2023 година. Херцогът и херцогинята на Съсекс все пак ще бъдат поканени въпреки обвиненията, които отправят към кралското семейство в документалния филм на Netflix.

Бъкингамският дворец отказва коментар. Източник обаче казва за краля: “Той обича и двамата си сина”.

Публичното унижение на принца: Radaronline припомни телефонния секс между Камила и Чарлз

Говори се, че кралят е наранен от критиките на Хари и Меган към кралското семейство, но не се е отказал от надеждата да изгради мостове.

Чарлз III не иска да лиши Хари и Меган от титлите им, пише вестник “Дейли експрес”.

74- годишният Чарлз бе обявен за крал веднага след смъртта на майка си кралица Елизабет II. Тя почина на 96-годишна възраст в имението си в Шотландия, след като престоя на трона рекордните 70 години. Коронацията на Елизабет се е състояла на 2 юни 1953 г. и е била първата, предавана по телевизията. Възкачването на Елизабет на трона е смятано за крайъгълен камък в модернизирането на британската монархия.

“Коронацията ще отразява ролята на монарха днес и ще гледа в бъдещето, но ще се основава на стародавната традиция и величественост”, казаха от Бъкингамския дворец.

Церемонията в Уестминстърското абатство ще бъде ръководена от архиепископа на Кентърбъри, духовен водач на англиканската общност.

Кралете и кралиците в Обединеното кралство се коронясват в Уестминстърското абатство още от 1066 г., по времето на Уилям Завоевателя. Чарлз е 41-ият монарх от линията, която възхожда към Уилям, и ще бъде най-възрастният монарх при коронясването.

Чарлз е крал и държавен глава на Обединеното кралство, както и на още 14 владения, сред които Австралия, Канада, Джамайка, Нова Зеландия и Папуа-Нова Гвинея.

Ще бъдат ли поканени Хари и Меган на коронацията на крал Чарлз III?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции