<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175156" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ разполаг...

Наложиха нови санкции на над 100 физически лица и компании, свързани с войната

12 Април 2023
0 99

Наложиха нови санкции на над 100 физически лица и компании, свързани с войната в Украйна, съобщи NOVA. Сред санкционираните от САЩ са частна военна компания, базирана в Китай фирма и компании, свързани с руския държавен енергиен гигант “Росатом”.

Санкциите са въведени от американското министерство на финансите и Държавния департамент. Американският държавен секретар Антъни Блинкен обяви, че санкциите обхващат над 120 физически лица и компании от повече от 20 държави, включително такива, които са съдействали за избягване на санкциите срещу Русия.

Наложиха нови санкции на над 100 физически лица и компании, свързани с войната
Снимка: iStock

Русия губи половин милиард долара на ден заради санкциите

В отделно изявление американското министерство на финансите съобщи, че налага санкции срещу финансови посредници от целия свят. Те са съдействали за заобикаляне на санкциите срещу Русия. Сред тях физически лица и компании от Турция, Обединените арабски емирства и Китай.

“САЩ ще продължат да предприемат мерки срещу Русия и онези, които подкрепят войната ѝ в Украйна. Включително чрез по-нататъшно прилагане на ангажиментите, прието в рамките на Г-7, да се налагат сурови санкции на представители на трети държави, които подкрепят войната на Русия в Украйна”, заяви Антъни Блинкен.

Припомняме, че на 24 февруари Държавният департамент на САЩ отбеляза първата годишнина от руската инвазия в Украйна, санкционирайки повече от 60 висши руски служители и предприятия, управляващи програмата за ядрени оръжия на страната.

Една година война. Една година безумство (Коментарът на „Господарите“)

Руски министри, включително вицепремиерът Татяна Голикова и министрите на енергетиката, на националните ресурси, на гражданската отбрана, на науката, на културата, на спорта и на комуникациите, както и близо 50 регионални губернатори са включени в санкциите. В ограничителните списъци попадат и десетки други руски длъжностни лица и организации. Забрани за издаване на визи получиха и 1219 руски военни.

За първи път са санкционирани и компании под шапката на “Росатом” – руската държавна корпорация, управляваща гражданската и военна атомна енергетика.

Това са поделения на фирмата “Уматех”. Те произвеждат въглеродни влакна и други подобни материали, които се използват най-вече в отбранителната и космическата индустрия.

Наложиха нови санкции на над 100 физически лица и компании, свързани с войната

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции