<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175162" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пътник се бар...

Зачестяват случаите на агресивни пътници във влакове (видео)

13 Април 2023
0 133

Анатоли Атанасов, директор „Оперативна дейност” в БДЖ разкрива, че случаите с агресивни пътници във влаковете зачестяват, показва NOVA.

Коментарът е във връзка с инцидента от преди няколко дни, в който пътник без билет се барикадира в купето на влака за София-Силистра и наръга полицай.

„Пътникът се качва на гара Русе. Пита началника за къде е влакът и той му казва, че отива към Силистра. Мъжът настоява да обърне посоката на движение и да тръгнат за София. След коетосе барикадира, вади нож и бутилка и се налага колегите да се обърнат на телефон 112 към полицията.“, разказва Анатоли Атанасов, директор „Оперативна дейност” в БДЖ.

По думите му идват три патрулки една след друга, тъй като агресорът е доста едър и силен и полицията не може да се справи с него. В последствие са извикани и специални части, които успяват да тушират ситуацията.

Зачестяват случаите на агресивни пътници във влакове (видео)
Анатоли Атанасов

Пътник се барикадирал във влак и ранил с нож полицай

Анатоли Атанасов разкрива, че такива ситуации зачестяват, като най-често срещано е пътник да откаже да си плати билета и да слезе от влака. Има и случаи на посегателства над кондукторите.

В началото на март друг агресивен пътник без билет е нападнал кондукторка.

“Пътник удря с глава кондукторка в лицето. Има трамва, което наложи болничен отпуск.“, разказва Атанасов.

Последното обучение за реакции в критични ситуации беше преди около 3 години, но заради честите случаи вероятно ще се наложи колегите пак да минат през подобно обучение.”, допълва той.

Директорът се надява полицията да засили своето присъствие по време на приближаващите великденски празници.

Зачестяват случаите на агресивни пътници във влакове

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции