<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175348" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Twitter вече не е...

TIME100: Олена Зеленска, Меси и Чарлз III са сред най-влиятелните личности за 2023 г.

14 Април 2023
0 242

TIME100: Олена Зеленска, Меси и Чарлз III са сред най-влиятелните личности за 2023 г.

В категория “Лидери” списание “Тайм” поставя на първо място първата дама на Украйна Олена Зеленска.

Отличените са представени с кратък текст. За Олена Зеленска той е написан от първата дама на Съединените щати Джил Байдън.

„Олена Зеленска не очакваше да стане воин за народа на Украйна, но отговори на този призив с безкористна смелост“, пише Джил Байдън.

И допълва: „Срещнах първата дама на миналия Ден на майката в малко градче близо до границата на нейната страна, само няколко месеца след началото на непредизвиканата агресивна война на Русия. Инстинктивно се прегърнахме – две майки, две нации, обединени за мир. В напрежението на усмивката ѝ можех да видя тежестта, която носеше: сънят, изгубен от ударите на падащите бомби, разказите за жестокости, които никога нямаше да забрави. В очите ѝ обаче се виждаше яростната решителност и достойнство, които определят нейния народ.

Можеше да вземе семейството си и да избяга. Коя майка би я обвинила? Въпреки това тя остава“.

Олена Зеленска коментира в Twitter публикацията.

„За мен това е възможност да отдам почит на всички украинци, които се борят за страната ни. Всеки от тях е непобедим. И всички те заедно са силни, като нашата земя и целия ни народ. Горда съм, че имам такива хора до себе си. Заедно сме победители“, написа Олена Зеленска в Twitter.

Еван Гершкович също попада в класацията. Репортерът на Wall Street Journal бе задържан в Екатеринбург на 29 март по обвинения в шпионаж.

Службата за сигурност твърди, че Гершкович „събира секретна информация за дейността на едно от предприятията на руския военно-промишлен комплекс“.

TIME100: Олена Зеленска, Меси и Чарлз III са сред най-влиятелните личности за 2023 г.

Гершкович може да получи до 20 години затвор, ако бъде признат за виновен в шпионаж.

Той е първият репортер на американска медия, арестуван по обвинения в шпионаж в Русия след Студената война. Арестът му идва на фона на силно напрежение между Москва и Вашингтон заради войната в Украйна.

Още двама журналисти, лишени от свобода, са включени в тазгодишния списък. Това са иранските репортери Елахех Мохамади и Нилуфар Хамеди.

Читателите на “Тайм”: Зеленски е най-влиятелният човек на годината

Американската актриса Дженифър Кулидж също е една от стоте най-влиятени личности за годината.

В категория “Титани” попадат Меси и Бионсе. Ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск е определен за символ на “прогресивното”. Крал Чарлз III също бе определен като една от най-влиятелните личности за годината.

TIME100: Олена Зеленска, Меси и Чарлз III са сред най-влиятелните личности за 2023 г.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции