<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175382" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Търговци ще п...

Деца подариха великденски яйца на медици и пациенти във ВМА

14 Април 2023
0 88

Деца от различни столични училища и детски градини боядисаха на Велики четвъртък яйца за лекари и пациенти във Военномедицинска академия (ВМА), показва NOVA.

Инициативата e под патронажа на Софийската света митрополия, съвместно с Асоциацията за развитие на българския спорт, Асоциацията на българите, боледуващи от астма и хронични заболявания, неделните училища при храмовете „Света Параскева” и „Рождество Христово“.

В импровизираната великденска работилница децата боядисаха 500 яйца. От тях 250 са за пациентите и медиците от ВМА, които няма да могат да прекарат празника със семействата си.

Деца подариха великденски яйца на медици и пациенти във ВМА
източник: bulphoto

Великден идва с фантастична спортна програма по света и у нас

Благодарим ви, че не ни забравяте и сте с нас на всеки празник. И не само. И в най-тежките моменти на пандемията нашите медици усещаха най-чистата обич – детската. Никога няма да забравим това.“, каза началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който посрещна децата.

Деца подариха великденски яйца на медици и пациенти във ВМА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции