<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175386" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Президентът ...

Южна Корея плаща по 500 долара на месец на “самотни млади хора”

14 Април 2023
0 200

Някои южнокорейски младежи са толкова откъснати от света, че правителството предлага да им плаща по 500 долара на месец, за да „влязат отново в обществото“, разкрива CNN.

Министерството на равенството между половете и семейството обяви тази седмица, че ще предостави до 650 000 корейски вона (около 500 долара) на месец на “социални отшелници”. Мярката представлява опит да подкрепи тяхната „психологическа и емоционална стабилност и здравословен растеж“.

Около 3,1% от корейците на възраст между 19 и 39 години са „ изолирани самотни млади хора“. Те живеят в „ограничено пространство, в състояние на откъсване от външната среда за определен период от време и изпитват забележими трудности във воденето на нормален живот“. Това се казва в доклада на министерството, позовавайки се на Корейския институт по здравеопазване и социални въпроси.

Това прави около 338 000 души в цялата страна, като 40% започват изолацията си в юношеска възраст.

Смята се, че това се дължи на фактори като финансови затруднения, психични заболявания, семейни или здравословни проблеми.

Ново риалити шоу от Южна Корея завладя света (видео)

Южна Корея плаща по 500 долара на месец на &#8220;самотни млади хора&#8221;
източник: istockphoto

Месечната помощ е достъпна за самотни хора на възраст от 9 до 24 години, живеещи в домакинство с приходи под средния национален доход. В Южна Корея той е определен на около 4165 долара на месец за домакинство от четирима души. Младежите могат да кандидатстват за програмата в местен административен център за социални грижи. Техните настойници, съветници или учители също могат да кандидатстват от тяхно име.

Уединените младежи могат да имат по-бавен физически растеж поради нередовен начин на живот и небалансирано хранене. По-вероятно е те да се сблъскат с умствени затруднения като депресия, поради загуба на социални роли и забавена адаптация“. Казва министерството, подчертавайки важността на „активната подкрепа“.

Япония има подобен проблем, с близо 1,5 милиона самотни млади хора, които са известни като hikikomori, според скорошно правителствено проучване. Някои излизат само, за да купуват хранителни продукти или за ежедневни дейности, докато други дори не напускат спалните си.


Южна Корея плаща по 500 долара на месец на “самотни млади хора”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции