<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=156971" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия обяви з...

Китай отваря границите си от 2023 г., китайците купуват самолетни билети като невидели

27 Декември 2022
0 292

Китай отваря границите си от 8-ми януари 2023 г., а китайците купуват самолетни билети като невидели. След три години тежки ограничения, Китай обяви, че от началото на следващата година спира да изисква влизащите от чужбина да се карантинират.

Новината бе съобщена снощи. 30 минути след обявяването на решението, търсачките в една от най-популярните платформи за билети Ctrip прегряха, пише СЕГА. 10 пъти скочиха търсенията на любими за китайците дестинации като Макао, Хонконг, Япония, Тайланд и Южна Корея. Данни от друга платформа, Qunar, показват, че в рамките на 15 минути след новината търсенията за международни полети са скочили 7 пъти. На първо място там отново са Тайланд, Япония и Южна Корея.

Първи смъртни случаи от Covid-19 в Китай след отхлабването на мерките

Мерките в страната също ще бъдат облекчени. Властите няма да поставят под карантина пациенти и техните контактни. Бе обявено и че няма да се въвежда локдаун на цели региони.

Япония побърза да обяви мерки срещу решението

От друга страна, Япония обяви днес, че ще подлага на задължителен COVID-19 тест пристигащите от континентален Китай поради усложняващата се пандемична обстановка в страната. Седемдневна карантина ще се налага при положителен резултат, обяви премиера Фумио Кишида. Мерките ще влязат в сила от полунощ на 30-ти декември.

Освен това, правителството възнамерява да ограничи стремежа на виокомпаниите да увеличат полетите до Китай. През октомври Япония отвори границите си за туристи след две години ограничения. За влизане в страната се иска сертификат за ваксинация или отрицателен тест, направен преди пътуването.

Китай отваря границите си от 2023 г., китайците купуват самолетни билети като невидели
iStock
Никой не вярва на официалните данни, изложени от Китай

Тревогата от случващото се с COVID-19 в Китай обаче расте. Положението в страната все още е тежко. Здравната система едва издържа, болниците и погребалните бюра са претъпкани. Някои градове признават, че имат стотици хиляди необявени болни. Мидицинският персонал е принуден да работи и болен, а в селските и отдалечените райони се призовават пенсионирани медицински сестри и лекари. На места липсват и медикаменти.

Китай мълчи за масовите смъртни случаи от Covid

Макар официалната статистика да споделя за само един починал от COVID-19 през последната седмица, никой не вярва в информацията. Според международни анализатори в Китай в момента има милиони заразени. Те прогнозират, че догодина може да се стигне до 1 милион души, починали от коронавирусна инфекция.

Видео: Arirang News

Китай отваря границите си от 2023 г., китайците купуват самолетни билети като невидели

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • gate io

    26 Май 2023

    I may need your help. I've been doing research on gate io recently, and I've tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

Реакции