<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175401" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ТЕЦ-овете ни ...

Германия съди двама българи за онлайн измами в размер на близо 90 милиона евро 

14 Април 2023
0 283

Двама българи и трима румънци ще бъдат изправени пред съд в Германия за организиране на онлайн измама, ощетила над 33 хиляди души с близо 90 милиона евро, разкрива DW.

Обвинените са на възраст между 29 и 51 години и са били задържани в края на март. 

Властите установяват, че чрез мними реклами потребители в интернет са привличани към платформи за криптовалути, изградени от измамниците. На тях се рекламират методи, които уж водят до бързо забогатяване чрез крипто инвестиции. След като жертвите се регистрират на платформата, започват да получават обаждания от колцентрове, в които ги убеждават да инвестират пари. На страницата на самия сайт изглеждало сякаш инвестираните средства растат.

Германия съди двама българи за онлайн измами в размер на близо 90 милиона евро 
източник: istockphoto

Нова схема с криптовалути завлече столичен бизнесмен с 1 милион лева (видео)

Марио Краузе от полицията в Брауншвайг, който ръководи разследването за киберпрестъпления, разкрива, че са направени претърсвания на колцентрове, телефони, компютри и други средства за пренос на информация в България, Румъния, Грузия и Израел. 

Пострадалите са загубили десетки милион долари, казват от прокуратурата в Гьотинген. Според разследващите измамниците са предавали събраните данни и на други престъпни групи, които също са злоупотребявали. Според тях жертвите на измамата са над 33 хиляди, 5500 от които са в Германия.

Германия съди двама българи за онлайн измами в размер на близо 90 милиона евро 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции