<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175565" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж се преобл...

ТЕЛК спря пенсията на неподвижна жена, защото не може да се яви на място (видео)

17 Април 2023
0 764

ТЕЛК спря пенсията на неподвижна жена, защото не може да се яви на място, предаде bTV.

Разследването прави bTV по зрителски сигнал. ТЕЛК в Ямбол спира пенсията на 56-годишната Нели Владова, която от години е неподвижна и не може да излиза от дома си. Близките твърдят, че от комисията са поставили условие жената да се яви на място. От областната болница в града отказват коментар пред медията.

Нели Владова е с множество заболявания и от години e почти неподвижна. Всичко започва с тумор на щитовидната жлеза, след което претърпява тежка операция и временно губи гласа си. С годините състоянието ѝ се влошава със семейството ѝ идват да живеят в ямболското село Сламино.

За жената се грижат съпругът и сина ѝ, който се връща от чужбина, за да полага грижи за майка си.

След като искра от печката едва не запалила стаята, жената има свирка, с която да я чуят, ако са на двора. 

ТЕЛК спря пенсията на неподвижна жена, защото не може да се яви на място (видео)
Снимка: видео, bTV

“Болката понякога е непосилна”, споделя с мъка жената.

Нели Владова е с 97% инвалидност и придружител, но през февруари едногодишното ТЕЛК решение изтича и получава писмо да се яви пред комисия отново. Спират и инвалидната ѝ пенсията от 490 лв.  

Актьорът Георги Стайков заплашва да съди държавата заради неполучена пенсия по ТЕЛК (видео)

Синът на жената отива в ТЕЛК в Ямбол, за да обясни, че майка му не може да излиза от къщи, според кардиолог и ортопед, които са я прегледали в дома ѝ. Вместо да отидат на място, от комисията държат тя да се яви и пред тях – в болницата.

Председателя на ТЕЛК комисията в Ямбол д-р Радостин Иванов отказа да разговаря с екипа на медията. Директорът на МБАЛ „Свети Панталеймон“ уверява, че случаят ще бъде преразгледан, но не става ясно кога.

ТЕЛК спря пенсията на неподвижна жена, защото не може да се яви на място

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции