<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175728" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Апаши нападн...

48% от испанците одобряват отворените връзки

18 Април 2023
0 553

48% от испанците одобряват отворените връзки.

Испания изглежда се запалва към идеята за отворени връзки, тъй като почти половината от хората там казват, че е нормално и хубаво да имате няколко сексуални партньора едновременно, предава Euronews.

Данните са от проучване на испанския Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS). Според тях, повече от 47%, от респондентите са съгласни или напълно съгласни, че едно лице може да има повече от една активна сексуална връзка наведнъж.

Това е увеличение от 10% спрямо предишното проучване през октомври 2021 г.

Испания прие закон, улесняващ промяната на пола в документите

48% от испанците одобряват отворените връзки

Проучването също така установява нарастваща тенденция към отворени връзки, като повече от 41% от испанците казват, че партньорите могат да правят секс с други хора извън връзката си, без да се обвързват романтично с тях.

Въпреки това страната, която ни даде Дон Жуан, все още има силна вяра в силата на любовта, според проучването.

Почти 70% от анкетираните са съгласни, че „истинската любов може да победи всичко“. А други 80% казват, че ако някой е истински влюбен в партньора си, той ще му бъде верен завинаги.

Като капак на всичко, по-голямата част от испанците нямат нищо против, ако партньорът им е по-малко привлекателен, по-малко образован или печели по-малко пари от тях.

CIS е правителствена агенция, която измерва общественото мнение. Проучването е насочено към почти 2500 граждани.

В допълнение към въпросите за романтичните връзки, от CIS са разпитали хората относно цялостното им удовлетворение от семейния живот. Малко над 41% оценили удовлетворението си с 10 от 10.

48% от испанците одобряват отворените връзки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции