<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176107" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов се из...

Семейството на Шумахер ще заведе дело заради AI-генерирано интервю

20 Април 2023
0 651

Семейството на Шумахер ще заведе дело заради AI-генерирано интервю, предаде Reuters.

Германско списание публикува интервю със седемкратния световен шампион във Формула 1, което е генерирано с помощта на изкуствен интелект. Това става причината семейството на Михаел Шумахер да поиска да заведе дело срещу изданието.

Семейството на Шумахер ще заведе дело заради AI-генерирано интервю
 Wikimedia Commons | License details / Автор: Rick Dikeman

“Die Aktuelle”, което излиза всяка седмица, рекламира шумно своя материал, озаглавен “Шумахер – първото интервю”. Като се добавя и изречението “звучи измамно истински”.

Говорител на семейство Шумахер, потърсен от Reuters, обяви, че ще бъдат предприети правни действия.

Шампионът не се е появявал публично от декември 2013 г. Тогава той претърпя сериозна мозъчна травма при ски инцидент във Франция.

Оттогава семейството пази ревностно личния му живот. Достъпът до него е ограничен до най-близките му и се дава малко информация за състоянието му.

Доверен човек, снимал тайно Шумахер в дома му, поиска 1 милион паунда за кадър

Малкото новини за бившия пилот съобщава съпругата му Корина Шумахер, която участваше и в документален филм на Netflix за седемкратния световен шампион.

Семейството на Шумахер ще заведе дело заради AI-генерирано интервю

„Живеем заедно у дома. Правим терапия. Правим всичко възможно, за да се чувства Майкъл по-добре и просто да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка“, казва Корина Шумахер в документалния филм от 2021 г.

„Опитваме се да продължим като семейство, както Майкъл харесваше и все още го прави. И ние продължаваме живота си.”

„Личното си е лично“, както винаги е казвал. За мен е много важно той да може да продължи да се наслаждава на личния си живот колкото е възможно повече. Майкъл винаги ни е защитавал и сега ние защитаваме Майкъл“, категорична е любимата му.

Синът на Шумахер Мик в момента е резервен пилот на Мерцедес във Формула 1, след като загуби мястото си в Хаас в края на миналия сезон.

Семейството на Шумахер ще заведе дело заради AI-генерирано интервю

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции