<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176143" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Семейството ...

Илон Мъск иска да съди Microsoft

20 Април 2023
0 259

Илон Мъск иска да съди Microsoft. Изпълнителнит директор на Twitter обвини технологичния гигант, че използва данни от неговата социална мрежа без разрешение, предава ВВС.

“Те са обучени да използват незаконно данни от Twitter. Време е за съдебно дело”, заяви милиардерът в туит.

Мъск обяви нови правила за потребителите на Twitter

По-рано Microsoft съобщи, че рекламната ѝ платформа „вече няма да поддържа Twitter“ от вторник, 25 април. В резултат купувачите на реклами няма да имат достъп до своите акаунти в Twitter чрез инструмента за социално управление на Microsoft.

„Други социални медийни канали като Facebook, Instagram и LinkedIn ще продължат да бъдат достъпни“, добави техгигантът.

Илон Мъск иска да съди Microsoft

В отделен туит, в дискусията относно данните на социалната мрежа, Илон Мъск каза, че е „отворен за идеи“.

„Но извличането на базата данни на Twitter, демонетизирането ѝ (премахване на реклами) и след това продажбата на нашите данни на други не е печелившо решение“, добави той.

През февруари Twitter започна да таксува за данните, които събира от “стотици милиони” потребители. Основният план започва от 100 долара на месец. Данните позволяват на потребителите да „управляват и проследяват всеки аспект от вашето присъствие в социалните медии“, според платформата.

Откакто купи Twitter за 44 милиарда долара през октомври, Мъск съкрати работната си сила с около 80%. Той се зае да стимулира финансите на компанията чрез мерки, включително таксуване на потребителите за „синя отметка“.

През последните месеци големи компании, включително производителят на iPhone Apple, са спрели рекламирането на платформата поради опасения относно модерирането на съдържанието.

През ноември Илон Мъск каза, че Twitter е отчел “масов” спад в приходите. Той добави, че компнията може да стане печеливша до второто тримесечие на 2023 г. и той би бил готов да продаде компанията, ако се появи правилният човек.

Илон Мъск иска да съди Microsoft

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции