<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176186" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Глобиха стол...

Mъж, плащал за питиета с фалшиви пари, получи 10 години затвор

20 Април 2023
0 216

Mъж, плащал за питиета с фалшиви пари, получи 10 години затвор, разказва LadBible.

В уебсайта четем, че британец, купувал напитки на почивка с фалшиви пари, е осъден на 10 години затвор. Оливър Андрюс от Борнмът отишъл на нощен клуб със свой приятел в последната вечер от почивката си в Мароко. След като полицията разкрила, че той купува напитки с неистински средства, двамата били арестувани на следващата сутрин.

И ученици започнаха да подават фалшиви сигнали за бомби – хванаха ги (видео)

Докато вече прекарват пет месеца зад решетките, двамата са съдени за притежание и разпространение на фалшификати на почивка.

Партньорката на Андрюс, Алана Корник, обеща да обжалва решението и го описа като „най-лошия възможен изход“.

Mъж, плащал за питиета с фалшиви пари, получи 10 години затвор

Андрюс твърди, че не е знаел, че парите са фалшиви.

А преди произнасянето на присъдата му Корник заяви, че „състоянието, в което той живее, е просто сърцераздирателно всеки ден“.

„Ние просто искаме от посолството да си свършат работата и да отидат да го посетят и да се уверят, че проверяват благосъстоянието му“, посочи тя.

„Получих телефонни обаждания от него, когато беше наистина много разстроен и на практика споделяше мисли за самоубийство. Това е най-лошото, защото нищо не можеш да направиш.”

Зоуи, майката на обвиняемия, изтъкна, че семейството „се е отказало от опитите да направи нещо чрез посолството“.

„Като семейство се чувстваме много разочаровани и изоставени от нашето собствено правителство. Ние при никакви обстоятелства не искаме помощ по съдебното дело, само единствено неговото благополучие.“

Сега двамата мъже чакат да им бъде определена нова съдебна дата, когато делото ще се гледа от друг съдия.

Миналата година най-голямата конфискация на фалшиви пари в историята на Обединеното кралство беше разкрита от полицията. Тогава 61-годишният Андрю Ейнсуърт получи присъда от пет години и половина затвор в кралския съд в Улуич, след като беше признат за виновен в заговор за производство на фалшива валута. Бандата на Ейнсуърт е използвала специализирана печатна машина, за да печатабанкноти от 20 британски лири.

Mъж, плащал за питиета с фалшиви пари, получи 10 години затвор

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции