<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176831" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обвиниха гръ...

Жителите на Кресна отново протестират срещу АМ “Струма” (видео)

25 Април 2023
0 168

Жителите на Кресна отново протестират срещу АМ “Струма”, предаде bTV.

Причината е появилата се информация, че в четвъртък започва строежът на магистрала „Струма“. Местните уточняват, че не са против строежа на магистралата, а срещу превръщането на настоящия път в еднопосочен.

Жителите на Кресна отново протестират срещу АМ &#8220;Струма&#8221; (видео)
Снимка: bTV

Антон Драчев и Георги Иванов от местния инициативен комитет “Да защитим Кресненското дефиле” коментират темата.

Хора от Кресна протестират срещу преминаването на АМ “Струма” през Дефилето (видео)

„Ние сме за изграждането на магистралата, но настоящият път през дефилето да остане като алтернативен в две посоки. Ние искаме не тунел, не през Кресненското дефиле, а пътят да бъде през източния вариант. Минаването на магистралата през Кресненското дефиле е икономически неизгодно за хората в Кресна, за транспорта, земеделски и животновъдно неизгодно“, каза Иванов.

Жителите на Кресна отново протестират срещу АМ &#8220;Струма&#8221; (видео)

„Нашето сдружение „Да спасим Кресненското дефиле“ не е против магистралата. Ние настояваме да има истинска магистрала. Вариантът, който се предлага е скоростен път. . Обществеността не е за настоящите вариант“, обясни Драчев.

“Нашето мнение обаче не съвпада с мнението на местната власт. Затова и създадохме сдружението. Фоновият запис от обсъждането от 2017 г. за строежа на магистралата беше манипулиран. Аз го поисках още тогава, но се оказа, че го няма”, допълни той.

Жителите на Кресна отново протестират срещу АМ “Струма”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции