<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176906" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Уникална дър...

Ето новите съперници на България по пътя към Евробаскет (видео)

25 Април 2023
0 56

Ето новите съперници на България по пътя към Евробаскет. Стана ясен жребия за последната трета фаза от предварителните квалификации за Европейското първенство по баскетбол през 2025 г. България стигна дотук след като не успя да победи с необходимата разлика от 10 точки Португалия в последния мач от предния етап.

Ето новите съперници на България по пътя към Евробаскет (видео)
Снимка: БФБ

Сега “лъвовете” на Росен Барчовски научиха новите си опоненти. Този етап предвижда четири групи по три отбора, като мачовете са общо четири и са с разменени домакинства. Най-именитият тим, който също се наложи да мине през тази квалификация, е този на Хърватия. Подгласниците на Дрийм тийма от 1992 г. нямаше как да се паднат в една група с България, защото двата тима са най-високо класирани в ранглистата на ФИБА и бяха водачи на потоците.

Ето кой е “Най-великия” в историята според играчите в НБА

България бе в първа урна на жребия, заедно с Хърватия, Румъния и Швейцария. Така бе ясно, че тези страни няма как да се изправят една срещу друга. “Лъвовете” оглавиха група J. Там попаднаха също отборите на Норвегия и Австрия, което направи жребия сред възможно най-тежките. Въпреки че и двата тима нямат представител в Евролигата, в тях има познати имена.

В Норвегия най-разпознаваемата фигура е Карамо Джавара, който е съотборник на нашия център Емил Стоилов в испанския “Естудиантес”. Единственият играч от НБА в групата е австриец и се казва Якоб Пьолтл. Той, както и българската звезда Александър Везенков, най-вероятно няма да вземат участие в двубоите, които ще се изиграят в средата на месец юли.

Видео: FIBA

Ето новите съперници на България по пътя към Евробаскет

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции