<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=177287" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Втори ден про...

Бюджетът на служебния кабинет ще бъде отхвърлен, заяви Асен Василев (видео)

27 Април 2023
0 143

Бюджетът на служебния кабинет ще бъде отхвърлен, заяви Асен Василев. Съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ посочи, че вариантът с 6,4% дефицит ще бъде отхвърлен на първо четене от Народното събрание. След това ще се поиска да бъде коригиран от Министерството на финансите и да влезе с 3% дефицит и заложени политики, които парламентът би приел, обясни Василев.

След среща на ГEРБ-СДС и ПП-ДБ във финансовото министерство стана ясно, че има възможност за свиване на дупката в бюджета до 3%. Без това да доведе до орязване на социални разходи и вдигане на данъци, предаде bTV.

„В бюджета за 2023 година социалните разходи и данъците няма да се пипат“, увери Василев. От двете коалиции са поискали детайлна информация от ведомството, за да преценят какво може да се промени във финансовата рамка за тази година.

Тристранката не стигна до съгласие за Бюджет 2023

Бюджетът на служебния кабинет ще бъде отхвърлен, заяви Асен Василев (видео)
Снимка: стопкадър/видео bTV

„Надяваме се да получим в кратък порядък информация по поставените от нас въпроси, да можем да анализираме тази информация и да търсим варианти бюджета да влезе в 3% дефицит. Наш основен приоритет е приемането на България в еврозоната“, обясни Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

Бюджетът на служебния кабинет ще бъде отхвърлен, заяви Асен Василев (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции