<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=178264" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдят Тръмп з...

Продадоха островите на разврата на Джефри Епстийн за 60 млн. долара

04 Май 2023
0 359

Продадоха островите на разврата на Джефри Епстийн за 60 млн. долара. Инвестиционна компания, ръководена от милиардера Стивън Декоф, е закупила два частни острова на американските Вирджински острови, които преди това са били собственост на покойния финансист и осъден сексуален престъпник Джефри Епстийн, пише Булевард България. Единият от островите е бил използван от Епстийн за сексуалните му престъпления над млади жени в продължение на години.

Фирмата за частни капиталови инвестиции Black Diamond Capital Management платила общо 60 млн. долара. Предвижда се там да бъде изграден „модерен, петзвезден, луксозен курорт от световна класа с 25 стаи, който ще спомогне за засилване на туризма, създаване на работни места и стимулиране на икономическото развитие в региона“, се казва в прессъобщение за продажбата.

Българин купи имот на Джефри Епстийн в Париж за 10 милиона евро

Джефри Епстийн бе открит мъртъв в килията си на 10 август 2019 г. Точно месец, след като е обвинен за трафик на малолетни момичета с цел сексуална екплоатация.

В продължение на десетилетия той бе пример за това как с политически протекции и много пари може да се заобикаля законът. Преди да бъде арестуван, милиардерът се славеше с приятелството на Доналд Тръмп, принц Андрю и Бил Клинтън.

Продадоха островите на разврата на Джефри Епстийн за 60 млн. долара

Значителна част от постъпленията от продажбата ще отидат в хазната на американските Вирджински острови.

През ноември наследниците на Епстийн и свързаните с него лица се съгласиха да платят на правителството на Вирджинските острови повече от 105 млн. долара за уреждане на искове за трафик на хора и сексуална експлоатация на деца. В тази сделка се изискваше имуществото да плати на Вирджинските острови половината от приходите от продажбата на островите Литъл Сейнт Джеймс и Грейт Сейнт Джеймс и още 450 000 долара за покриване на щетите на Грейт Сейнт Джеймс, където се оказа, че Епстийн е разрушил останките от постройки на стотици години, за да освободи място за застрояване.

Продават частните острови на Джефри Епстийн

Множество жени твърдят, че са били сексуално насилвани на острова Литъл Сейнт Джеймс, където Епстийн имал имение. Сред тях е и Вирджиния Джуфре. Тя твърди, че не само там, но и на други места ѝ било посягано от принц Андрю. Той е по-малкият брат на британския крал Чарлз. Андрю отрича нейните твърдения. Но през февруари 2022 г. се съгласява на поверително споразумение с Джуфре. С него цели да прекрати гражданското дело срещу него, заведено в Окръжния съд на САЩ в Манхатън.

Продадоха островите на разврата на Джефри Епстийн за 60 млн. долара

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции