<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=179116" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мария Габрие...

Радостин Василев: Иван Гешев е пазител на мафията в България (видео)

11 Май 2023
0 341

Радостин Василев: Иван Гешев е пазител на мафията в България. На днешното заседание на Народното събрание депутатът от ПП-ДБ заяви, че се отказва от имунитета си, съобщава NOVA.

Току-що депозирах в деловодството на НС декларация за отказ от имунитет като народен представител. Признавам, че никога не съм вярвал, че ще ми се наложи да правя нещо подобно, най-малкото защото през целия ми съзнателен живот и работата ми като адвокат, депутат, министър, винаги съм се борил и съм търсил спазването на закона и правилата.”, коментира Василев от парламентарната трибуна.

Радостин Василев: Иван Гешев е пазител на мафията в България (видео)
Радостин Василев

Гешев официално поиска имунитета на Радостин Василев

Поводът за решението на Василев е внесеното от Иван Гешев искане за сваляне на имунитета на народния представител на 24-и април. Предложението идва от софийската градска прокуратура в следствие на възникнал скандал покрай разпадането на групата на “Има такъв народ” миналата година. Тогава депутати от групата се оплакаха, че върху тях е оказван натиск да я напуснат и да подкрепят „Продължаваме Промяната”.

 Конкретно за Радостин Василев, съобщение на прокуратурата посочва, че чрез заплахи, той е направил опит да принуди тогавашния депутат Христинка Иванова да напусне парламентарната група на ИТН в 47-ия парламент.

Радостин Василев: Иван Гешев е пазител на мафията в България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции