<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=178786" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съпредседате...

След обиска в дискотека в Пловдив – собственикът подава жалба в прокуратурата (видео)

09 Май 2023
0 214

След обиска в дискотека в Пловдив – собственикът подава жалба в прокуратурата. 400 посетители бяха съблечени голи за проверка за наркотици.

Голи и унижени: Полицията съблече чисто голи клиенти на заведение в Пловдив (видео)

След акцията на МВР в дискотека в Пловдив, собственикът на проверения клуб – с жалба до прокуратурата. По думите му акцията е тенденциозна и още днес ще сезира държавното обвинение, съобщава NOVA.

По случая предстои вътрешна проверка, която ще установява дали полицията е превишила правата си. Директорът на полицията в Пловдив отрече да е имало превишаване на правомощията. Петък най-вероятно ще има протест пред ОДМВР-Пловдив.

Образувани са три досъдебни производства. Според хора, присъствали на място, е открит един грам марихуана и пакетче с прахообразно вещество с тегло 0,5 грама. А част от посетителите претендират за компенсации от клуба, като например безплатен вход. Около 40 души са изявили желание да подадат жалба. 

“Отидохме да се забавляваме с приятели, но в един момент настъпи обичайна проверка. Решихме, че ще продължи 20-30 минути, но като се проточи над час, започнахме да се интересуваме какво се случва. Оказа се, че не можем да напуснем заведението без документ, че сме обискирани. Тоалетните бяха обособени за претърсване. Жените оставаха по бельо, като не ги виждаха само служителите на МВР, а и още двама обискирани. Това смятам за нередно и унизително. Имаше лица, допуснати да си тръгнат без проверка”, обясни клиентка на заведението.

От управата на клуба споделят, че искането в жалбата е да се вземат мерки случаят да не се повтаря никога повече, а при сигнали за разпространение на наркотици, проверките да са целенасочени.

След обиска в дискотека в Пловдив – собственикът подава жалба в прокуратурата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции