<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=179338" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Драма в края ...

Отново отнемат финала на Шампионската лига от Истанбул

12 Май 2023
0 525

Отново отнемат финала на Шампионската лига от Истанбул. УЕФА се обръща неофициално към португалските футболни власти за провеждане на финала на Шампионската лига в Лисабон. Това ще стане, ако Истанбул стане неспособен да приеме събитието поради гражданските вълнения след изборите. Мегаполисът трябваше да бъде домакин през 2020 г. и след това през 2021 г.

Image
Снимка: Twitter

Манчестър Сити и Интер Милано са фаворити за достигане на финала, който ще се проведе на стадион “Ататюрк” на 10 юни. Има опасения за възможността от граждански безредици, ако двадесетгодишното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган бъде прекратено на изборите този месец.

“Милан” спечели битката по трибуните, но “Интер” гледа към финала (видео)

УЕФА би била изключително неохотна да промени мястото на провеждане на финала. Най-голямото събитие в европейския футбол два пъти е бе премествано от Истанбул заради Ковида през 2020 г. и 2021 г. Футболната централаможе да бъде принудена да обмисли късна промяна, тъй като безопасността на феновете е нейна основна грижа.

DailyMail научи, че е направен неофициално допитване към Португалската футболна федерация. Тя вече се е намесвала в провеждането на финала в Лисабон и Порто през 2020 и 2021 г. Тъй като финалът на Шампионската лига ще се проведе по-малко от две седмици след вота, УЕФА може да бъде принудена да вземе късно решение. Източници от ръководния орган настояха в четвъртък обаче, че няма план за преместване на мача от Турция.

Отново отнемат финала на Шампионската лига от Истанбул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции