<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=179373" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хванаха плов...

Пловдивски управители на дискотеки протестират заради “голите” обиски (видео)

12 Май 2023
0 114

Пловдивски управители на дискотеки протестират заради “голите” обиски, предаде bTV.

Протестът пред областната дирекция на полицията в Пловдив започна в 11:30 часа. Бизнесът реагира остро след случая, при който клиенти на пловдивска дискотека бяха събличани публично чисто голи и обискирани за наркотици.

Голи и унижени: Полицията съблече чисто голи клиенти на заведение в Пловдив (видео)

Управителите на нощни заведения и клиенти настояват за оставката на директора на областната полиция и допълват, че това е полицейска репресия, а не рутинна проверка.

Пловдивски управители на дискотеки протестират заради &#8220;голите&#8221; обиски (видео)
Снимка: Скрийншот, видео bTV

„Няма да търпим произвол. Това беше тормоз над клиентите ни. Става една седмица, а никой не изразява позиция от отговорните лица. Затова искаме да си понесат последствията и да поемат отговорност. Това беше просто потъпкване на правата на хората“, заяви Радослав Чилингиров, който е управител на дискотека.

След скандалната проверка в пловдивската дискотека беше намерена само една цигара марихуана, а според областният директор на МВР подчинените му не са превишили правомощията си и са спазили закона.

Междувременно от районната прокуратура в Пловдив започнаха проверка на акцията, която трябва да приключи до месец. Тя трябва да установи дали са нарушени правата на гражданите или са спазени всички правила от органите на реда.

Пловдивски управители на дискотеки протестират заради “голите” обиски

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции