<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=179811" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След титлата ...

Ето кой сериал счупи рекорда за най-ниска оценка от зрителите

15 Май 2023
0 181

Ето кой сериал счупи рекорда за най-ниска оценка от зрителите в историята на телевизията. Става въпрос за документалната драма Queen Cleopatra, излъчван по Netflix.

Queen Cleopatra проследява живота на кралица Клеопатра VII, която е изиграна от британската актриса Адел Джеймс. Още преди премиерата си сериалът предизвика бурни спорове в Египет, като много египтяни осъдиха изобразяването на Клеопатра като цветнокожа жена, пише Булевард България.

От пускането си поредицата събира само негативни мнения. Според рейтинга в платформата за ревюта на филми и сериали Rotten Tomatoes документалната драма е с едва 2% зрителско одобрение при над хиляда ревюта, съобщава Forbes.

Това е “най-ниският възможен резултат, регистриран някога” в историята на Netflix, въпреки че сериалът попада в списъка с 10-те най-гледани неща в момента в платформата.

Отзивите от критиците също са изключително ниски – 13%.

Дискусията около продукцията беше изцяло фокусирана около споровете за това дали Клеопатра изобщо е била цветнокожа “африканска кралица”. Според историците тя е последната царица от Птолемеите – гръкоезичната династия с македонски произход. Египтяните се обидиха на това, че сериалът не следва историческите факти въпреки че претендира да е в документалния жанр.

Създателят на сериала защити избора на актьори:

“Самият факт, че е отбелязан като документален филм и не предоставя реален образ, прикрепен към това, което казва науката, го кара да заслужи най-ниската оценка”, пише фен в рецензията си.

“Ако харесвате лошата актьорска игра, това е вашето нещо! Обичам исторически документални филми, но това беше болезнено да се гледа”, пише друг.

Нов сериал на Netflix счупи зрителския рекорд (трейлър)

Ето кой сериал счупи рекорда за най-ниска оценка от зрителите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции