<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=179906" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 59-годишна жен...

Задържаха председателя на украинския Върховен съд зарaди огромен подкуп

16 Май 2023
0 122

Задържаха председателя на украинския Върховен съд зарди огромен подкуп.

Ръководителят на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев е бил задържан по подозрение за получаване на подкуп от 2,7 милиона долара на 15 май. Това съобщиха няколко украински медии и източници от правоприлагащите органи, пише The New Voice of Ukraine.

Пресслужбата на Върховния съд съобщи във Facebook, че съдът ще се събере на извънредно заседание на 16 май заради “събития, свързани с Князев”.

Новинарските издания ZN.UA и UP съобщиха за ареста на Князев.

Криптокралят опитал да подкупи китайски държавни служители с над 40 млн. долара

Съветникът на украинския президент Сергий Лешченко каза в Telegram, че украинското Национално антикорупционно бюро (NABU) и Специализираната антикорупционна прокуратура (SAP) са „документирали, че ръководителят на Върховния съд е получил подкуп от 2,7 милиона долара“.

По-късно SAP съобщи, че са разкрили “мащабна корупция” във Върховния съд. Оттам не разкриха имената на лицата, участващи в схемата.

Задържаха председателя на украинския Върховен съд зарaди огромен подкуп

„NABU и SAP разкриха масивна корупция схема във Върховния съд, по-специално по отношение на ръководството на съда, придобиващо незаконни доходи“. Това се казва в съобщението.

Князев беше избран за председател на Върховния съд през октомври 2021 г. Преди това е бил съдия и секретар на съда от 2017 г.

Заглавна снимка: Unsplash: Sasun Bughdaryan; Daria Volkova

Задържаха председателя на украинския Върховен съд зарди огромен подкуп

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции