<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181505" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здрав юмруче...

Бостън доживя още един ден, Финалът в НБА се отлага (видео)

26 Май 2023
0 145

Бостън доживя още един ден, Финалът в НБА се отлага. Бостън “Селтикс” победи Маями “Хийт” в мач номер 5 от Финалите на Източната конференция в НБА. Победата със 110-97 означава, че серията се удължава с още една среща, а стартът на Финалите в Лигата се отлага още малко. Бостън се опитва да пренапише историята, ставайки първия отбор, класирал се след изоставане с 0-3.

Бостън доживя още един ден, Финалът в НБА се отлага (видео)
Снимка: БТА (AP Photo/Michael Dwyer)

“Келтите” дадоха своята заявка за доминантно представяне още през първата четвърт. Те влязоха в двубоя със самочувствие след успеха със 17 точки в мач номер 4. Откриващият период бе много сходен на видяното в предния сблъсък. Бостън се откъсна с 15 точки след една четвърт игра и на практика просто поддържаше аванса си до края на срещата.

Титаничен Леброн Джеймс не стигна – “Лейкърс” са елиминирани (видео)

Маями продължава да се бори с липсата на основни състезатели. В добавка към счупилия ръката си Тайлър Хироу, днес от срещата отсъстваше представящият се много силно в плейофите Гейб Винсънт. Без тях двамата нито един играч на “горещите” не достигна границата от 20 точки, като топ реализатор стана Дънкан Робинсън с 18.

Победителите разчитаха на по-точния си мерник от дистанция, реализирайки 16 тройки срещу само 9 на съперника. Балансираното им нападение бе поведено от Дерик Уайт и неговите 24 точки. Маркъс Смарт вкара 23, а звездното дуо Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун записаха по 21, като първият остана на две борби от трипъл-дабъл с 11 асистенции. Мач номер 6 е в събота срещу неделя от 3:30 българско време. Това е последният шанс на Маями да затвори серията на собствен терен.

Видео: DIEMAXTRA

Бостън доживя още един ден, Финалът в НБА се отлага

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции