<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181550" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Атанасов: Има...

Радостин Василев разказва защо напуска ПП-ДБ, обяви нова партия (видео)

26 Май 2023
0 2758

Радостин Василев разказва защо напуска ПП-ДБ по време на пресконференция в БТА.

На пресконференцията заедно с Василев присъстват проф. Николай Радулов, Кирил Веселинов, Светлин Стоянов, Венцислав Петков и Деян Петков, които са част на управителния съвет на гражданското движение “Силна България”. 

“На 13 юни м.г. напуснахме ИТН, защото мафията проби в партията. Една година по-късно се оказа, че това, което казваме, е факт и ИТН са едни 11 души, които безропотно подкрепят ГЕРБ. За съжаление, една година по-късно аз и част от колегите ми сме изправени в подобна ситуация, в която е напът да се сформира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Аз не мога да подкрепя такава коалиция, ще гласувам против и ще напусна парламентарната група на ПП.”, обяви Радостин Василев.

Радостин Василев разказва защо напуска ПП-ДБ, обяви нова партия (видео)

Радостин Василев напуска “Продължаваме промяната”

Истинското задкулисие в момента се нарича ПП-ДБ и ГЕРБ.”, допълни той.

Василев пусна и 5-минутен запис от Националния съвет на “Продължаваме промяната”. Той потвърди, че след пресконференцията ще бъде изпратен линк към медиите с пълните близо 5-часови разговори, за да няма манипулация.

В записа става ясно, че Петков и Василев очакват скоро да бъде поискан имунитетът на Бойко Борисов. Те посочват, че Христо Иванов (ДБ) е предложил да се състави комисия за имунитета „по европейски стандарти“. Тя трябва да работи поне шест месеца, докато бъде гласувана съдебната реформа.

След записа Василев резюмира казаното, като каза, че една от целите на Кирил Петков е БИЛА да убеди обществеността, че ПП-ДБ не са в коалиция с ГЕРБ.

За г-н Петков ПП са единствените, които могат да изперат Борисов и това е част от уговорката. С общото правителство Борисов се изпира и унищожава промяната.“, допълни той.

Василев обяви, че ще напусне парламентарната група на ПП-ДБ, но че ще остане в парламента, за да се бори с Бойко Борисов.

Относно своето бъдеще Василев сподели, че гражданското движение “Силна България” ще прерасне в политически проект. В следващите седмици ще бъдат дадени повече детайли относно функционирането му.

НА ЖИВО: Радостин Василев разказва защо напуска ПП-ДБ, обяви нова партия (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции