<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181656" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лена Борисла...

Чуйте пълния запис, който Радостин Василев твърди, че е направил от заседание на ПП (аудио)

26 Май 2023
0 1062

Чуйте пълния запис, който Радостин Василев твърди, че е направил от заседание на ПП.

Депутатът от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” Радостин Василев публикува в профила си във Facebook пълния вариант на записа, който твърди, че е направил на онлайн заседанието на Националния съвет на “Продължаваме промяната” от 21 май вечерта. На него е гласувана позиция на партията за правителство с ГЕРБ при ротационни премиери Николай Денков и Мария Габриел.

Чуйте пълния запис, който Радостин Василев твърди, че е направил от заседание на ПП (аудио)

Лена Бориславова отрече да има договорки за имунитета на Борисов (видео)

По-рано в петък Василев разказа защо напуска парламентарната група на “Продължаваме промяната – Демократична България” и огласи извадки от записа.

В тях се чуват гласове, част от които звучат като тези на съпредседателите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев, пише Дневник. Двамата говорят за смяна на шефовете на служби, уговорки с ГЕРБ при искания за сваляне на депутатски имунитети и с Брюксел за заобикаляне на правилата за влизане в еврозоната.

От записа става ясно, че Петков и Василев очакват скоро да бъде поискан имунитетът на Бойко Борисов. Те посочват, че Христо Иванов от ДБ е предложил да се състави комисия за имунитета „по европейски стандарти“. Тя трябва да работи поне шест месеца, докато бъде гласувана съдебната реформа.

За г-н Петков ПП са единствените, които могат да изперат Борисов и това е част от уговорката. С общото правителство Борисов се изпира и унищожава промяната“, допълни той.

Василев увери, че записът не е манипулиран и обясни, че го е направил със собствения си таблет.

Кирил Петков вижда връзка между бавенето на връчването на мандата и Радостин Василев (видео)

От “Продължаваме промяната” не отрекоха, но и не потвърдиха автентичността на записа. Кирил Петков уточни, че тепърва ще трябва да преслушат отново всички пет часа, за да установят “дали има някои малки манипулации, или не”.

Чуйте пълния запис, който Радостин Василев твърди, че е направил от заседание на ПП (аудио)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции