<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181668" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандална бр...

Селин Дион отмени концертите си

26 Май 2023
0 312

Селин Дион отмени концертите си, планувани за 2023 и 2024 г. Преди няколко месеца 55-годишната певица разказа, че е диагностицирана с рядко неврологично разстройство, наречено синдром на схванатия човек (SPS), което причинява мускулни спазми. „Не ми позволява да използвам гласните си струни, за да пея по начина, по който го правя“, обясни тогава тя.

“Много съжалявам, че ви разочаровам за пореден път”, написа в Instagram певицата.

“Работя наистина усилено, за да възвърна силата си, но турнетата могат да бъдат много трудни, дори когато си на 100%. Въпреки че това разбива сърцето ми, най-добре е да отменим всичко, докато наистина не съм готова да се върна на сцената. Няма да се отказвам… и нямам търпение да ви видя отново!”. Това обяви канадската поп певица Селин Дион в петък. Тя отмени европейската част от световното си турне, планирано да бъде подновено това лято.

Европейската част от турнето се състоеше от 42 концерта в седем града от края на август до началото на октомври и още 17 града през пролетта на 2024 г.

Притежателите на билети ще получат обратно парите си, пише Дневник.

Селин Дион призна, че има тежка диагноза за рядко заболяване (видео)

Синдромът на схванат човек причинява мускулна скованост и повишена чувствителност към звук, допир и емоционални стимули, които могат да предизвикат спазми. Това накара многократната носителка на “Грами” да отложи установяването си през октомври 2021 г. в Лас Вегас за постоянни концерти в града, припомня BBC.

Необичайните пози, често прегърбени и сковани, са характерни за състоянието. Хората със SPS могат да бъдат твърде увредени, за да се движат. Страхуват се да напуснат къщата, защото уличните шумове, като внезапният звук на клаксон, могат да предизвикат спазми и падания.

Въпреки че няма лек за SPS, има терапия. Включително лекарства против тревожност и мускулни релаксанти, които могат да забавят прогресията му.

Селин Дион отмени концертите си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции