<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154374" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бебе свири на...

Селин Дион призна, че има тежка диагноза за рядко заболяване (видео)

08 Декември 2022
0 2040

Селин Дион призна, че има тежка диагноза за рядко заболяване.

Канадската музикална звезда Селин Дион ще отмени европейското си турне заради сериозни здравословни проблеми. Това обяви самата певица чрез видеообръщение в своя Instagram профил, пише Webcafe.

Построиха небостъргачи за 1,2 млн. прасета в Китай (снимки и видео)

Селин Дион призна, че има тежка диагноза за рядко заболяване (видео)

Тя каза, че наскоро е била диагностицирана със Синдрома на скования човек, който засяга “един на милион души.”

Изказване

“Въпреки че все още не знаем много за това рядко състояние, все пак е ясно, че то е причината за всички спазми, които съм имала. За съжаление, спазмите засягат всеки аспект от ежедневието ми. Понякога причиняват затруднения, когато ходя. И не ми позволяват да използвам гласните си струни, за да пея по начина, по който съм свикнала”, каза тя.

Синдромът на скования човек действително представлява рядко и прогресивно автоимунно заболяване, засягащо нервната система. По-специално мозъка и гръбнака.

“Симптомите могат да включват екстремна мускулна скованост и болезнени спазми, които сериозно нарушават подвижността”. Това е според определение на американския Национален институт за неврологични болести.

“Спазмите могат да генерират достатъчно сила, за да чупят кости”. А специфичните лечения “ще облекчат симптомите, но няма да излекуват разстройството.”

Болните

Хора в напреднал стадии на болестта могат да загубят способност да ходят заради скованост на мускулите на гърба и крайниците или пък изпитват страх от излизане навън, тъй като улични шумове могат да предизвикат остри спазми и падания.

Дион сподели, че се бори с проблема от известно време насам и добави, че за нея се грижат някои от най-добрите професионалисти в областта.

“Работя усилено всеки ден с моя терапевт, за да възвърна силата и способността си да изляза на сцената отново”, каза тя. “Но трябва да призная, че е много трудно.”

В резултат тя няма да може да поднови турнето си в Европа през февруари, както бе планирано. Всъщност всички нейни участия за пролетта на 2023 г. ще се отложат за 2024 г. и 8 от концертите през лятото на 2023 г. са отменени напълно.

Селин Дион призна, че има тежка диагноза за рядко заболяване (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции