<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181694" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сръбският пр...

Ямбол се опитва да привлече младите семейства обратно в града (видео)

27 Май 2023
0 311

Местната власт в Ямбол приема серия мерки, с които се опитва да привлече младите семейства обратно в града, съобщава NOVA.

Проектът за наредба на кмета на Ямбол Валентин Ревански освобождава младите семейства, завърнали се или дошли да живеят в града, от данък за едно основно жилище и за един лек автомобил в рамките на три години. Те ще могат да посещават безплатно културните мероприятия на общината. Децата до 10-годишна възраст ще могат да тренират безплатно в общинските спортни клубове отново в рамките на три години.

Ямбол се опитва да привлече младите семейства обратно в града (видео)
кметът на Ямбол Валентин Ревански

Млад шофьор се вряза в паркирали автомобили в Ямбол (видео)

Искам да подчертая, че това е един сигнал към нашите съграждани, които са напуснали родината ни. И  към държавата, защото смятам, че тя има много повече лостове, с които да повлияе да се върнат българите”, твърди Ревански.

В момента съм в майчинство. Имам малко детенце и със съпруга ми живеем в такъв спокоен град като Ямбол. Напоследък доста се промени. Той като стана доста по добър, по-хубав за живеене и предразполага младите хора да имат деца, да живеят тук, да отглеждат децата си в чист Ямбол“, твърди Мадлен Джеджева, която има 2-годишно детенце.

Мадлен и съпругът ѝ Валентин развиват малък бизнес и са доволни от живота си в града.

Ямбол се опитва да привлече младите семейства обратно в града (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции