<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182008" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Масова стрел...

Маями избегна безпрецедентен срам – класира се за Финали в НБА (видео)

30 Май 2023
0 148

Маями избегна безпрецедентен срам – класира се за Финали в НБА. Маями “Хийт” е шампион в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация. “Горещите” победиха като гост Бостън “Селтикс” със 103-84 в решителен мач номер 7. Така те избегнаха историческото унижение да станат първия отбор в НБА, пропилял аванс от 3-0 победи и отпаднал от плейофите.

Маями избегна безпрецедентен срам &#8211; класира се за Финали в НБА (видео)
(AP Photo/Michael Dwyer)

Никакво безпрецедентно завръщане, никакво чудо в последния момент, никаква кавалкада от по-високи места не можа да попречи на тези Маями “Хийт” да играят за титлата в НБА. Хората на Ерик Сполстра изиграха един от най-силните си мачове в защита и лимитираха опонента си до едва 84 точки. По този начин те направиха редица прецеденти в приказния си ход към Финалната серия.

Кош в последната десета пренаписа баскетболната история (видео)

Маями стана едва вторият отбор в историята, достигнал Финалите от осмо място. До момента това бе правил единствено Ню Йорк “Никс” през 1999 г. За да стигне дотук, тимът елиминира два от трите най-добри отбора през редовния сезон – лидерът Милуоки в първия кръг и втория след редовния сезон Бостън. За Най-полезен играч във Финалите на конференцията бе избран Джими Бътлър, който вкара по 24,7 точки на мач.

В герой в последните два двубоя обаче се превърна Кейлъб Мартин. Крилото добави още един дабъл-дабъл в решителния двубой. Той завърши с 26 точки и 10 борби. За титлата “горещите” ще спорят с Денвър “Нъгетс”. Никола Йокич и компания пометоха ЛА “Лейкърс” с 4-0 победи и за първи път са на Финали в историята си. За Маями това е седмо участие тук, като до момента оргнизацията е с равен баланс – 3 титли и 3 поражения.

Видео: DIEMA XTRA

Маями избегна безпрецедентен срам – класира се за Финали в НБА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции