<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182146" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бившата съпр...

Обявиха Петьо Еврото за издирване

30 Май 2023
0 953

Обявиха Петьо Еврото за издирване. Късно в понеделник в столичен ресторант се проведе спецоперация. По първоначална информация обект на проверка са именно Петър Петров, както и бизнесменът Размиг Чакърян, по-известен като Ами, съобщи Euronews Bulgaria.

Познатият покрай случая “Осемте джуджета” бивш следовател Петър Петров, по прякор Петьо Еврото, е бил потърсен в ресторант, офис и в дома си и не е бил открит. Той е търсен от прокуратурата, но по дело, което не е свързано с “Осемте джуджета”.

Обявиха Петьо Еврото за издирване
Снимка: стопкадър/Петьо Петров – Еврото в репортаж на bTV от 2010 г.

Ден по-рано бившата съпруга на Петър Петров Любена Павлова даде интервю в новото разследване на “Антикорупционния фонд”, който разкри схемата за търговия с влияние и изземване на чужди бизнеси през прокуратурата с т.нар. кръг “Осемте джуджета”.

“Тържище на бъдеще. На всякакво, кариерно, финансово. Отделно се решаваха проблемите на хората, други се създаваха”. Така описа ситуацията в ресторант “Осемте джуджета” Павлова.

Бившата съпруга на Пепи Еврото проговори за “Осемте джуджета” (видео)

Обявиха Петьо Еврото за издирване

Първоначално името на Петър Петров нашумя като началника и човека, помогнал в първите професионални стъпки на младия следовател Делян Пеевски. След това се запознахме с образа на Пепи Еврото като ключов свидетел по още по-ключови съдебни дела. Като делото за оказван натиск върху Христо Лачев – бивш шеф на “Булгартабак” от страна на Делян Пеевски, в което Петър Петров е разпитан като свидетел.

Друго дело, по което Пепи Еврото е свидетел е срещу бившия районен прокурор Салвчо Кържев.

Петър Петров е командирован в Националното следствие през 2009-та. И тогава работи по няколко ключови разследвания. За хонорара на Ахмед Доган за Цанков камък, разследването срещу Любомир Павлов и Огнян Донев. Името на Петър Петров попадна и в една от най-шумните акции у нас. Тази срещу Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов. Точно в него, той е най-важният свидетел на разследването.

Най-скандалното разкритие около Петър Петров направиха от “Антикорупционния фонд”.

В разследването им “Осемте джуджета” той бе посочен като човек, който решава проблеми срещу пари. Кадрува не само в съдебната система и е част от схема за присвояване на бизнеси и имущество.

Той бе разпитан и по това разследване, което прокуратурата се опита да прекрати. На този етап няма открити престъпления. 

Обявиха Петьо Еврото за издирване

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции