<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182189" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Не ме оставя...

Григор стартира ударно “Ролан Гарос” с изненадващ нов екип (видео)

31 Май 2023
0 177

Григор стартира ударно “Ролан Гарос” с изненадващ нов екип. Най-добрият български тенисист се справи без особено големи трудности в първия кръг на Откритото първенство на Франция. Той преодоля съпротивата на казахстанеца Тимофей Скатов с 3-0 сета. Впечатление направи и новото облекло на българина, който вече няма да бъде обличан от “Найк”.

Image
Снимка: Twitter/@RollandGarros

Самата среща не предложи особено голяма интрига. Димитров спечели по смазващ начин първия сет без да позволи на 129-ия в света да вземе нито един гейм. Това зададе тон на цялата среща. Първият собствен сервис гейм, който Скатов спечели, бе едва в шестото му подаване в средата на втория сет. Дотогава той също бе успял да пробие веднъж Григор. Това обаче нямаше как да се отрази на крания резултат. Българинът се класира напред след 6-0, 6-3 и 6-2

Джокович подпали скандал в Париж: “Косово е сърцето на Сърбия” (видео и снимка)

В следващия кръг обаче препятствието пред Димитров ще бъде далеч по-сериозно. Той ще се изправи срещу финландеца Емил Русувуори. Скандинавецът се намира на 46-о място в ранглистата на ATP. Той обаче преодоля изключително трудно първия кръг на надпреварата. Там се наложи да играе над 4-часов двубой срещу представителя на домакините Грегоар Барер. Финландецът се наложи с 3-2 сета.

Любопитна новина около представянето на Григор Димитров бе и външният му вид. Хасковлията за първи път излезе облечен от френския моден гигант “Лакост”. От компанията обявиха партньорството си с тенис звездата с кратък клип в социалните мрежи. Така той се присъединява към Новак Джокович, който също представя бранда. До момента през годината Димитров използваше стари модели на “Найк”, което наведе на мисълта, че вероятно е разтрогнал контракта си с американския спортен производител.

Григор стартира ударно “Ролан Гарос” с изненадващ нов екип

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции