<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=183129" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Излъчиха фал...

Руски лауреат на Нобелова награда: Русия вече не е Европа

05 Юни 2023
0 212

Руски лауреат на Нобелова награда: Русия вече не е Европа – това обяви журналистът Дмитрий Муратов, получил отличието за мир през 2021 година. За него пише в свой материал Клуб Z. Той говори на безпрецедентна конференция на руската опозиция от цял свят, организирана от Европейския парламент в Брюксел. Муратов обаче не пристигна лично, а се включи онлайн от Москва.

„Смятам, че президентът Путин приключи мечтата на император Петър I, която искаше да отвори прозорец към Европа. Този прозорец е закован като че ли завинаги. Във всеки случай, със сигурност за времето, през което ще живеят следващите поколения“, допълни Муратов.

Той предупреди, че не може да използва определени изрази поради местонахождението си.

Целите на „специалната военна операция“, както Кремъл нарича войната в Украйна, са ясни на малцина, освен може би на Путин.

Руски лауреат на Нобелова награда: Русия вече не е Европа

Излъчиха фалшиво обръщение на Путин, обявяващо военно положение в няколко руски области

Друг резултат е, че Русия и Украйна повече никога няма да бъдат заедно.

Още един от резултатите засяга самото православие, на първо място Руската православна църква (РПЦ).

„Тя се отказа от Бога от Новия завет. Главната сегашна идея – религиозна и пропагандистка – е, че смъртта е по-важна от живота. Не животът е дар Божи, а смъртта е в името на държавата“, изтъкна Муратов.

Като пример той посочи, че ако смъртта е след подписване на договор за военна служба, за нея плащат много повече. Човек получава за това толкова, колкото иначе ще вземе за 20-25 години от живота си.

„В Русия се насажда култ към смъртта“, обобщи знаменитият журналист.

Руски лауреат на Нобелова награда : Русия вече не е Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции