<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=183184" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кристиян Хри...

Преразпределянето на бизнеса на Къро е започнало само ден след убийството му

06 Юни 2023
0 513

Преразпределянето на бизнеса на Къро е започнало само ден след убийството му, пише Дневник.

Справка в Търговския регистър на “Капитал” показва активност при поне няколко от свързваните или пряко контролираните от Красимир Каменов дружества. Някои от тях започват още от 26 май – ден след убийството.

Разследващ журналист от BIRD.bg анализира хипотеза за убийството на Красимир Каменов – Къро (видео)

Преразпределянето на бизнеса на Къро е започнало само ден след убийството му

Три компании, които досега са се водели формално собственост на подставени лица, са продадени срещу символични суми на Румен Драганов Илиев. Той е дългогодишен управител на една от официалните компании на Къро, “Камекс КА”. Сега, изглежда, е минал към противниковия лагер.

Източници на “Капитал”, запознати с бизнес делата на Каменов, обрисуват като такъв Размиг Чакърян-Ами. Това е някогашното доверено лице на Каменов, който обаче постепенно овладява части от бизнеса и по-специално дейностите по ГКПП Капитан Андреево. А като второ лице се сочи и бившата съпруга на разстреляния – Светлана Каменова.

На 1 юни същият Румен Илиев е заявен за вписване и като изпълнен директор на “Слатина-Къра”. Това е компанията, притежаваща зеленчуковата борса в “Слатина”, а Красимир и Гергана Каменови са освободени от борда.

Първите промени са инициирани още на следващия ден след убийството.

На 26 май с идентични договори, сключени при един и същ нотариус и заявени от един и същ адвокат, Румен Илиев купува три компании за символични суми. Това са “Омега 69” (продадена за 1000 лв.), “Булрат” (също 1000 лв.) и “Файтинг академи” (10 лв.)

От тях най-известна е първата, чието име нашумя покрай побоя на журналисти от bTV през 2017 г. от нейни служители на магистрала “Тракия”. По-рано през 2012 г. пък фирмата за кратко се озова като стопанин на паркинга на новопостроената “Арена Армеец”, избран от “Национална спортна база” към спортното министерство. Тя се занимава и с охраната на зеленчуковата борса в “Слатина”.

Повече по темата можете да прочетете ТУК

Преразпределянето на бизнеса на Къро е започнало само ден след убийството му

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции