<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=183583" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лена Борисла...

Асен Василев внася скоростно проект на бюджет, за да бъде обнародван до 31-и юли

08 Юни 2023
0 155

На днешното събрание в НС новоизбраният финансов министър Асен Василев в най-скоро време ще внесе проект на бюджет, “така че да има достатъчно време той да бъде приет и обнародван до 31-и юли т.г.“, пише bTV.

Министерство на финансите подкрепя Проект на решение за определяне на допълнителен срок за събиране на приходи, за извършване на разходи и за предоставяне на трансфери. Той е необходим, за да има технологично време за да бъде приет Бюджетът на България за 2023, който не беше внесен, не беше разгледан м.г., както е по Закона за публичните финанси.”, заяви Василев.

Асен Василев: Очакванията са през следващата седмица да има правителство

Денков очаква финансовият министър да предложи нов проект за бюджет (видео)

Това решение определя последователността на плащанията и дава възможност събираните приходи да бъдат използвани за плащания от Закона за публичните финанси. Това върви в комплект и със Законопроект за промяна на удължителния закон, което ще освободи плащанията за общините и за здравна каса, така че те да могат да се извършат в пълен размер.“, каза Василев, като посочи, че това решение следва да важи до приемането на нов бюджет, но не по-късно от 31 юли.

Асен Василев внася скоростно проект на бюджет, за да бъде обнародван до 31-и юли

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции