<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=183765" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Взривът на яз...

Започна контраофанзивата на Украйна

09 Юни 2023
0 546

Започна контраофанзивата на Украйна. Предполага се, че тя ще бъде от множество действия на много места с различна интензивност.

Украйна поиска хуманитарна помощ от НАТО за катастрофата с язовирната стена

Украинските сили не разкриват подробности за своята мисия, но се предполага, че тя няма да се разгърне като единична операция. Може да се очакват и първоначални неуспехи. Това написа bTV.

Основният фокус на отбранителната операция на Украйна остава скрит. И това е, за да се попречи на руските войски да подготвят предварително каквито и да било атаки. В сряда украинските военни обявиха, че са преминали към настъпление в източния град Бахмут. Индустриалният център е във фокуса на вниманието на военните усилия на Русия от лятото на 2022 г. насам.

Започна контраофанзивата на Украйна
снимка: iStock

Междувременно при руски удар в центъра на Херсон са ранени девет души, съобщи украинското министерство на вътрешните работи. “Девет души са ранени в резултат на обстрела”. Това съобщи министерството в Телеграм, като отделно уточни, че “не е получило информация” за смъртни случаи.

Тази цифра беше потвърдена от областния управител Олександър Прокудин, който добави, че сред пострадалите са “двама спасители, полицай, медицинска сестра и германски доброволец”.

През последните дни украинците обвиниха руската армия, че е нанесла удари по Херсон, точно когато властите евакуираха хиляди цивилни от наводнените райони. А това се случи след разрушаването на язовир “Каховка” нагоре по течението на река Днепър.

Назначените от Москва официални лица пък твърдят, че украинската армия е насочила атаките си срещу евакуиращите се цивилни и е убила двама души в четвъртък.

Започна контраофанзивата на Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции