<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184038" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха м...

Бивш шеф на КАТ-София обвини Демерджиев, че е назначавал некомпетентни хора (видео)

11 Юни 2023
0 254

Бивш шеф на КАТ-София обвини Демерджиев, че е назначавал некомпетентни хора в интервю за NOVA.

Тенчо Тенев – бившият началник на отдел „Пътна полиция” в СДВР – критикува работата на бившия министър на вътрешните работи – Иван Демерджиев. “Организацията на работа на „Пътната полиция” в момента е в много лошо състояние. Поради лошата кадрова политика на Иван Демерджиев, през последните 10 месеца на определени постове в системата на МВР бяха назначени некомпетентни хора.” Това заяви Тенев.

174 са тежките произшествия, които са регистрирани от началото на юни на територията на страната (общо за 11 дена). При тях са загинали 8 души, а 217 са ранени. Това показват данните на МВР. В момента се водят дискусии от депутатите за промяна в Закона за движение по пътищата, с които негативната статистика да се промени.

Бивш шеф на КАТ-София обвини Демерджиев, че е назначавал некомпетентни хора (видео)
Снимка: Скрйншот, видео NOVA

„До момента в София има с 10 убити и с 40-50 повече ранени в сравнение със същия период миналата година. На кой ще тежат на съвестта тези жертви? На бившия вътрешен министър или на ръководството на МВР? Имаше предложение за увеличаване състава на „Пътна полиция”, което беше спряно от Демерждиев. Трябваше да има с 30 полицая повече в КАТ. Надявам се новият министър бързо да вземе мерки, коментира Тенев.

Тенчо Тенев сподели и мнението си относно случая с мъжа, който стрелч от шибидаха на кола в тунела на столичния квартал „Люлин“ снощи (10 юни).

„Нямам думи. Да излезеш от колата и да стреляш с газово оръжие е пълна тъпотия. Това е предпоставка за тежка катастрофа. Ако шофьорът натисне рязко спирачките, това момче ще изскочи от автомобила и ще падне на пътното платно”, каза бившият шеф на КАТ-София.

Ще се върнете ли в структурите на  „Пътна полиция”?

Комисар Тенчо Тенев разкри редица схеми в КАТ-София (видео)

Тенев поясни, че това зависи от настоящия министър на вътрешните работи. „Ако мога да бъда полезен, ще се радвам да помогна за безопасността на движението по пътищата. Имам 32 години опит в системата“, с гордост заяви той.

Бивш шеф на КАТ-София обвини Демерджиев, че е назначавал некомпетентни хора

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции