<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=183723" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радостта на в...

Минути преди да бъде разпуснато служебното правителство е осигурило вдигане на цената на тока (видео)

08 Юни 2023
0 1588

Минути преди да бъде разпуснато служебното правителство е осигурило вдигане на цената на тока, обяви председателят на КЕВР Иван Иванов.  

По неговите думи в досегашните разчети на комисията се вижда, че цената ще се повиши средно с 3,63%. Заповедта на бившия енергиен министър се прави да бъде подпомогната въглищната централа ТЕЦ “Марица-Изток 2”, която работи на загуба, допълни Иванов.

Минути преди да бъде разпуснато служебното правителство е осигурило вдигане на цената на тока (видео)

Радев демонстративно обърна гръб на химна и клетвите (видео)

Председателят на КЕВР не пожела да коментира в какъв диапазон ще бъде това повишение. Заповедта на бившия министър Христов изисква да бъдат реализирани 2 млн. и 200 000 мегаватчаса електроенергия от ТЕЦ “Марица-Изток 2”. Около 1/6 от това количество трябва бъде въведено в микса за регулирания пазар.

“Това означава, че от микса трябва да бъдат изведени други количества енергия от друг производител с по-ниска цена. Но общото количество не се променя и това води до повишаване на цената заради по-скъпата енергия от ТЕЦ Марица-Изток 2″, коментира Иванов.

Председателят на КЕВР не е сигурен, че новият министър на енергетиката Румен Радев би могъл да отмени тази заповед.

Минути преди да бъде разпуснато служебното правителство е осигурило вдигане на цената на тока

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции