<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184046" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Манчестър Си...

В най-натовареното време, на второто най-натоварено летище в Европа, служителите отново излизат на протест (видео)

11 Юни 2023
0 183

В най-натовареното време, на второто най-натоварено летище в Европа, служителите отново излизат на протест, предаде NOVA.

Летище Хийтроу (Лондон, Великобритания) ще бъде обхванато от стачка в разгара на летните ваканции. Служителите по сигурността там искат по-високи заплати.

Стачката се очаква да бъде най-голямата в историята на летището. Тя ще започне на 24 юни и ще продължи до 27 август. Около 2000 служители по сигурността излизат на протест. Те ще спират работа в най-натовареното за пътуване време.

Например, ще стачкуват в продължение на по четири дни в края на юли и август, когато започва ученическата ваканция и хиляди хора бързат да започнат или приключат почивката си. Летищните власти вече разработват аварийни планове как да се справят със случващото се и предупреждават пътуващите да си оставят повече време за обработване на документите и багажа, тъй като е възможно да се стигне до опашки.

В най-натовареното време, на второто най-натоварено летище в Европа, служителите отново излизат на протест (видео)

„Не пътуваме често на почивка в чужбина. Ходихме преди няколко години, а и тогава имаше стачки по летищата. Тази година ще почиваме в Корнуол, Южна Англия. Цените са много високи, особено през лятната ваканция, когато децата не са на училище, така че трябва доста добре да си правиш сметката”, коментира англичанин.

Англия впрегна армията и моряците в битката със стачките. Те ще бъдат обучени как да проверяват личните документи на пътниците, за да не се стига до транспортен хаос.

Десетки туристи са били блокирани на летище София заради отменен полет

Цената на самолетен билет дори до евтини туристически дестинации, като България и Турция, са над 400 паунда, или 900 лв., през летния сезон. На фона на рекордната инфлация в Англия, това е непосилна цена за доста хора.

Голяма част от българите във Великобритания също няма да пътуват това лято. Притиснати от непрекъснатото поскъпване на редица стоки и услуги и несигурността по летища и пристанища, заради протести, те избират да останат в разгара на лятото в Англия и да пътуват през пролетта или есента до родината.

В най-натовареното време, на второто най-натоварено летище в Европа, служителите отново излизат на протест

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции