<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184182" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Областният у...

При 100% двойки на матурата, директор на училище: Учениците нямат интерес към българския език

12 Юни 2023
0 876

При 100% двойки на матурата, директор на училище: Учениците нямат интерес към българския език. Това заяви директорката на СУ “Братя Миладинови” в Пловдив Гълъбина Матерова.

“Отличниците от нашето училище отиват в Математическата и двете езикови гимназии в града”, подчерта Матерова, след като се разбра, че всичките 12 зрелостници от учебното заведение, явили се на матурата по български език и литература, са изкарали двойки.

“18 ученици завършиха при нас през тази година. От тях 12 се явиха на матурите. Не знам защо останалите 6 не са държали изпита. Учениците нямат голям интерес към българския език. Както казах по-рано, тези, на които този предмет е нужен, отиват преди това в други гимназии”, обясни директорката.

При 100% двойки на матурата, директор на училище: Учениците нямат интерес към българския език

Въпреки потресаващите резултати от зрелостните изпити, тя защити преподавателите по български език в училището.

“В никакъв случай не търся причините у учителите. Те са много добри професионалисти и си вършат работата на ниво”, каза още директорката, цитирана от 24 часа.

Четвъртокласниците с доста по-добри резултати на матурите от зрелостниците

По-малките ученици от СУ “Братя Миладинови” са отлично подготвени и това ще стане видно от високите оценки, които очаква да получат на задължителните изпити.

Средният успех на учениците от Пловдив и областта от изпита по български е добър 3.95. Малко по-висок е от средния резултат за страната от 3.93, който е рекордно нисък.

От Езикова гимназия “Пловдив” учениците са с най-висок резултат по български език. Те имат средно 77.89 точки. Следват ги зрелостниците от Математическата гимназия и Езикова гимназия “Иван Вазов”. В класацията четвърти са младежите от Хуманитарната гимназия.

При 100% двойки на матурата, директор на училище: Учениците нямат интерес към българския език

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции