<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184516" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ и Европа ...

Тръмп пледира невинен по повдигнатите му обвинения

14 Юни 2023
0 154

Тръмп пледира невинен по повдигнатите му обвинения. Бившият американски президент се яви във федерален съд в щата Флорида, където започва съдебна битка, която вероятно ще се разиграе през месеците, докато Тръмп води кампания за президентските избори през ноември 2024 г.

Доналд Тръмп се смята за невинен по повдигнатите му обвинения, свързани с изнасяне на секретни документи от Белия дом.

В съдебната зала бившият американски президент е изглеждал мрачен, седнал със скръстени ръце в тъмен костюм и червена вратовръзка, пише BBC.

След като пледира невинен по повдигнатите му обвинения, Тръмп получи разрешение да напусне съдебната зала без да му бъдат налагани някакви условия за вътрешно или международно пътуване.

Тръмп е първият бивш президент на САЩ, който е обвинен във федерални престъпления.

Арестуваха бившия американски президент Доналд Тръмп (видео)

Според експерти може да мине година или повече преди започване на същинския съдебен процес. Изслушването във вторник бе при закрити врата. На Тръмп бяха повдигнати 37 федерални обвинения. Повечето от тях са свързани с незаконно съхраняване на класифицирани документи, свързани с националната сигурност.

Документите са били съхранявани в баня, бална зала и в спалня в имението на Тръмп “Мар-а-Лаго” във Флорида, коментира BBC.

Уолт Наута, бивш помощник на Тръмп, също е обвинен по делото и се яви в съда.

Това е второто влизане на Тръмп в съдебна зала за последните месеци. През април той се обяви за невинен по обвиненията на щата Ню Йорк, свързани с плащане на пари за купуване на мълчанието на порнозвезда.

Тръмп бе откаран до съда с кортеж от курорта Trump National Doral resort, където прекара нощта. Той беше придружен от един от синовете си Ерик Тръмп.

По време на пътуването в социалната медийна платформа Truth Social бяха публикувани няколко съобщения в неговия акаунт, включително едно с главни букви, което гласеше: „Един от най-тъжните дни в историята на страната ни. Ние сме нация в упадък!!!“.

Тръмп пледира невинен по повдигнатите му обвинения
Снимка: стопкадър/видео

Пред медиите адвокатът на Тръмп повтори твърденията на бившия президент, че обвиненията са политически мотивирани.

Датата на процеса не е определена. Съдия по делото е Айлийн Кенън, назначена от Доналд Тръмп.

Очаква се бившият президент, който многократно отрече да е извършил злоупотреби, да се върне в своя голф курорт в Бедминстър, Ню Джърси.

Поддръжници на Тръмп и контрапротестиращи се събраха пред съда. Градските власти бяха подготвени за възможни безредици, но кметът Франсис Суарес каза пред репортери във вторник следобед, че не е имало проблеми със сигурността.

Тръмп пледира невинен по повдигнатите му обвинения

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции