<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184693" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МВР погна "Въ...

Привърженици на „Възраждане“ атакуваха и кинопрожекция в Пловдив

14 Юни 2023
0 1001

Привърженици на „Възраждане“ атакуваха и кинопрожекция в Пловдив. Това става ясно от публикация на сайта Под Тепето. Агитката е била предвождана от депутата Емил Янков.

Организираните фенове на политическата организация са се опитали да спрат прожектирането на филма „Близо“. Лентата е част от програмата на LUCKY Дом на киното в рамките на съпътстващата програма на френскоезични филми към фестивала „Франкофоли“.

Всъщност инициативата е повторение на акцията отпреди няколко дни в София, където привърженици на партията не позволиха да се проведе прожекция в кино „Одеон“ на същия филм.

Привърженици на „Възраждане“ атакуваха и кинопрожекция в Пловдив
Снимка: Под Тепето

Фенове на “Възраждане” нападат жена на улицата (видео)

Съобщава се още, че групата е обиждала присъстващите на прожекцията. Обидни думи са отправяни и към случайни преминаващи към съседния на киното бар. С обиди е нападната е работеща в бара. След молбата ѝ да премине, тя е била обиждана, че е „джендър“ и е получила съвети как може да се излекува от това.

Част от привържениците са носели напечатани листове за стоп на ЛГБТ-пропагандата. Други – с Георгиевски лентички, които се носят от привържениците на СССР и други русофили.

На място е имало служители на МВР, които не са допуснали ескалация на напрежението. След началото на прожекцията агитката е изведена от полицията извън сградата.

Привърженици на „Възраждане“ атакуваха и кинопрожекция в Пловдив
Снимка: Под Тепето

Междувременно МВР погна “Възраждане” заради няколко хулигански прояви. Преди седмица депутати и фенове на партията саботираха прожекция от програмата на “София Прайд филм фест” в кино Одео. След това нахлуха и в заведение в центъра на София. От пресцентъра на СДВР съобщават, че по проверката работи 1-во РПУ и материалите ще бъдат изпратени на Софийската районна прокуратура.

Привърженици на „Възраждане“ атакуваха и кинопрожекция в Пловдив

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции