<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184720" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бик се опита ...

Протест срещу изграждането на спортна база за петанк в софийски квартал (видео)

15 Юни 2023
0 258

Жители на квартал „Хиподрума” в София протестират срещу изграждането на Национална спортна база по петанк на територията на парка в квартала, показва NOVA.

По първоначална информация тя ще заема площ от 13 декара, което обхваща територията на почти целия парк. Председателят на Столичния общински съвет поясни, че е станала грешка и че нужното пространство е доста по-малко.

Това игрище има съвсем друго предназначение. То е  създадено за спорт и за нуждите на хората от квартала. Имаше футболно и баскетболни игрища. С течение на годините те спират да се поддържат от общинската администрация. Ние със собствени сили опитвахме да ги поддържаме.“, разказват недоволни граждани.

Протест срещу изграждането на спортна база за петанк в софийски квартал (видео)

Протестират срещу премахването на заведение в Каварна (видео)

Имаме нужда това игрище да остане със свободен достъп.”, категорични са те.

На вчерашната среща в Столичния общински съвет ни беше обещано, ако имаме конкретен план, по който това място да се възстанови, той да бъде предвиден при следващото разпределение на бюджета. Следователно ние се задействахме, като към момента тече анкета как да се осъществи това.” споделят още протестиращите.

Петанк е френски спорт, който се играе с метални топки и едно по-малко дървено топче.

Протест срещу изграждането на спортна база за петанк в софийски квартал (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции