<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184823" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как се „крад...

Кога въздушни таксита на ток започват да превозват хора до Сан Франциско?

15 Юни 2023
0 140

Кога въздушни таксита на ток започват да превозват хора до Сан Франциско? Отговорът на този въпрос не се крие в далечното бъдеще. Става дума за 2026 година.

Мийм на деня: Българските таксиметрови шофьори (видео)

Кога въздушни таксита на ток започват да превозват хора до Сан Франциско?

Стартъпи по света вече се опитват да вдигнат леки пътнически превозни средства във въздуха. И да ги оборудват с електрическо задвижване. Но сериозни регулаторни пречки стоят на пътя на въвеждането им в експлоатация. В Сан Франциско услугата по превозване на пасажери с електрически таксита ще бъде пусната от компанията United Airlines до 2026 г.

Индустрия

Тази услуга ще бъде предоставена от споменатата авиокомпания с подкрепата на производителя на съответния летателен апарат — Eve Air Mobility. Компанията е дъщерно дружество на Embraer. Първият модел на стартъпа, който вече получи инвестиция от 15 милиона долара от United Airlines миналия септември, е способен по въздуха да превозва до четирима пътници. Също и багаж на разстояние до 100 км. 

Такъв транспорт е 600% по-евтин от използването на традиционните хеликоптери, работещи с изкопаеми горива. Както и в сравнение с пътуването с автомобил с двигател с вътрешно горене, което намалява и вредните емисии в атмосферата с 80%.

Детайли

United Airlines възнамерява да закупи от Eve Air Mobility до 400 “летящи таксита“ до 2026 г. с опция за закупуване на още 200. В оставащото време до 2026 г. партньорите ще трябва да решат много въпроси по пътя към организирането на тази услуга. Включително и създаването на необходимата инфраструктура и координацията с различните инстанции. United Airlines възнамерява да бъде първата компания, която ще предостави подобни услуги в района на Сан Франциско.

Авиокомпанията също така инвестира в стартъпа Heart Aerospace, която разработва 19- и 30-местни електрически самолети, които могат да правят превози на разстояние до 400 км. Създаването им трябва да приключи до 2026 г.

Кога въздушни таксита на ток започват да превозват хора до Сан Франциско?

Източник: Калдата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции