<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184840" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Явор Серафим...

Вътрешният министър увери организаторите на “София Прайд”, че няма да се допускат провокации

15 Юни 2023
0 236

Вътрешният министър увери организаторите на “София Прайд”, че няма да се допускат провокации, предаде “Дневник”.

Организационният комитет на “София Прайд” пожела да се срещне с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Причините за тяхното искане са събитията от по-рано тази седмица, когато крайни националисти саботираха прожекцията на филм, част от тяхната програма.

Крайни националисти нарушиха програмата на “София Прайд” – МВР не противоречи

Вътрешният министър увери организаторите на &#8220;София Прайд&#8221;, че няма да се допускат провокации
София (18 юни 2022) Пред паметника на Съветската армия в столицата се провежда “София Прайд”. Пресфото-БТА снимка: Асен Тонев (ПК)

От пресцентъра на МВР съобщиха, че Стоянов е приел представители на комитета днес. На разговора са присъствали също началника на жандармерията командир на Специализирания отряд за борба с тероризма Димитър Андонов, зам.-директор на СДВР и старши комисар Борислав Борисов, както и директорът дирекция “Сигурност” на Столична община Кристина Лазарова.

“МВР винаги взема мерки, за да обезпечи сигурността на масови мероприятия. Ще вземем всички мерки и този път. Подготовката вече е направена“, е казал министърът. На срещата са били обсъдени и превантивни действия за недопускане на провокации.

Вътрешният министър увери организаторите на &#8220;София Прайд&#8221;, че няма да се допускат провокации
Снимка: МВР

“София прайд” ще се проведе на 17 юни. Миналата година шествието събра над 15 000 души. Това ще е 16-ото издание “София прайд”, като почти винаги има протести срещу събитието.

Първата проява от съпътстващата програма на “София прайд” – прожекцията на филма “Близо”, вече беше провалена в София и Пловдив.

Вътрешният министър увери организаторите на “София Прайд”, че няма да се допускат провокации

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции