<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=185378" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Общински съв...

Софийската градска прокуратура протестира домашния арест на Васил Михайлов

19 Юни 2023
0 144

Софийската градска прокуратура протестира домашния арест на Васил Михайлов, съобщават от пресцентъра на обвинението.

Миналата седмица Софийският районен съд реши, че прокурорският син от Перник излиза от ареста с по-лека мярка за неотклонение – „домашен арест”. Това ще се случи, ако на втора инстанция новата му мярка бъде потвърдена.

По-рано адвокатът му поиска мярката за неотклонение да бъде намалена от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Мотивът беше, че в продължение на една година без два дни той е в ареста с малък период под домашен арест.

Съдът смята, че има опасност Михайлов да извърши престъпление, но тази опасност може да се неутрализира и с домашен арест. Припомняме обаче, че прокурорският син веднъж беше поставен под домашен арест и нарушаваше мярката.

Прокурорският син от Перник излиза от ареста

Софийската градска прокуратура протестира домашния арест на Васил Михайлов

Ето какво казват днес от СГП:

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе протест пред Софийски градски съд спрямо определената на В.М. мярка за неотклонение „домашен арест“ . 19-годишният мъж е обвинен за осем престъпления, извършени в периода от 21.11.2021 г. до 11.06.2022 г. на територията на град Перник.

По делото срещу В.М. беше внесен обвинителен акт в съда за нанасяне на средни телесни повреди на 3 лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на 2 лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и за закана с убийство.

На 13.06.2023 г. по време на заседание по делото срещу В.М. от неговата защита бе поискана промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Състав на Софийски районен съд се съгласи с искането на защитата на подсъдимия и измени мярката му с „домашен арест“.

Скъпи приятели, ние от “Господарите” следим темата от самото ѝ начало. В наши репортажи сме ви показвали част от безчинствата на младежа.

Васил Михайлов е син на зам.-шефът на Окръжна прокуратура-Перник Бисер Михайлов. През 2010 година той е бил арестуван за лихварство. Тогава са разпитани свидетели и е установено, че той е отпуснал кредит на български гражданин от 30 000 лв. Освен това е получавал лихва от 3700 лв. на месец. Прокурорът е отправял заплахи спрямо свидетели и семействата им и ги е принудил да поемат задължения за 10 000 евро. Крушата не пада по-далеч от дървото, казват хората.

Именно тази връзка кара младият шампион по ММА да се чувства напълно безнаказан. Малкото хора, осмелили се да подадат жалби срещу него, все още очакват отговор от прокуратурите, на които разследванията са разпределени.

Едно от нашите видеа можете да си припомните по-горе, а в Gospodari.com ще намерите още много по темата за прокурорския син. Продължаваме да се надяваме за справедливо наказание за неговата агресия!

Софийската градска прокуратура протестира домашния арест на Васил Михайлов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции