<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186124" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Трагичен кра...

Над 2000 души са послушвани със СРС-та миналата година (видео)

24 Юни 2023
0 131

Над 2000 души са послушвани със СРС-та миналата година. Това обяви председателят на бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Пламен Колев.

Спрямо 2 325-ма българи са използвани СРС-та през миналата година“, каза Колев пред bTV.

Два са случаите, при които държавата е използвала неправомерно разузнавателни средства, допълни Пламен Колев. Единият случай е свързан с надвишаване на сроковете, които са разрешени от закона – 2+4 месеца.

Другият случай е свързан с порок в искането, което не отговаря на изискванията по закон. Единият от гражданите е уведомен, че е бил обект на неправомерно прилагане на СРС, а за другия предстои“, посочи той.

Над 2000 души са послушвани със СРС-та миналата година (видео)
Снимка: стопкадър/видео bTV

Председателят на бюрото за контрол коментира също дали службите са знаели за неправомерно наблюдение и подслушване със специални разузнавателни средства от частни лица и структури.

Достигали ли са до Вас сигнали, че е имало незаконно подслушване от страна на Петьо Еврото?

Не, не са постъпвали сигнали от тези хора, които ги говорят по медиите.

Възможно ли е да се случи без държавата да знае?

Възможно е, защото знаете, че се внасят по различни начини, дали е през официален канал или не. Всичко е възможно , но не би следвало е законно.

Освен за ползване на незаконни СРС-та бившият следовател Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, е с обвинение също и за принуда.

По 20 000 лв. заплата от Петьо Еврото са взимали висши полицаи, съдии и прокурори (видео)

Припомняме, че Пепи Еврото бе обявен за издирване в края на май. Тогава в столичен ресторант се проведе спецоперация. По първоначална информация обект на проверка са били именно Петър Петров, както и бизнесменът Размиг Чакърян, по-известен като Ами.

Познатият покрай случая “Осемте джуджета” бивш следовател Петър Петров, по прякор Пепи Еврото, е бил потърсен в ресторант, офис и в дома си и не е бил открит. Той е търсен от прокуратурата, но по дело, което не е свързано с “Осемте джуджета”.

Над 2000 души са послушвани със СРС-та миналата година (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции