<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186932" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Костадин Кос...

Какво обясни продуцентът, забраняващ на звезди да пеят песните си? (РЕПОРТАЖ)

29 Юни 2023
0 17678

Какво обясни продуцентът, забраняващ на звезди да пеят песните си, чуйте в репортажа на Виктория Симеонова. По-рано ви показахме как Владислав Славов се е сдобил с правата за “Мелодия на годината” и как се опитва да забрани на Силвия Кацарова да пее някои от емблематичните си хитове.

Продуцент, който забранява на Силвия Кацарова да пее песните си, е взел и “Мелодия на годината” (РЕПОРТАЖ)

Сигналът

През последните седмици реклама на събитието “Мелодия на годината се завръща” привлече вниманието на десетки наши потребители. Причината – името на популярния конкурс на БНТ, излъчван до 1995 година, изглежда не кореспондира на рекламираното събитие. На плаката виждаме някои от най-добрите български музиканти. Но в самия център на снимката е Владислав Славов – млад изпълнител, оказва се и продуцент на част от певците, с които позира.

През следващите седмици “Мелодия на годината се завръща” ще се проведе в различни градове на страната. А как се е стигнало до това име на турнето и има ли общо с оригиналния конкурс?

Справка в регистъра на Патентното ведомство показва, че от 2015 година правата над търговската марка “Мелодия на годината” са собственост на Владислав Славов.

Продуцент, който забранява на Силвия Кацарова да пее песните си, е взел и “Мелодия на годината” (РЕПОРТАЖ)

Решихме да проверим кой е той и това ни заведе до пост на Силвия Кацарова, която през 2022 година обявява, че го е осъдила за нарушени авторски права.

Казусът със Силвия Кацарова

Преди време известната изпълнителка се натъква на свои дискове, които се продават в различни сайтове в България и чужбина. Оказва се, че ги продава „БГ-мюзик 18” – фирма, собственост на Владислав Славов. Кацарова завежда дело срещу него и го печели в края на 2022 година.

Но Славов решава да ѝ отмъсти и успява да убеди авторите на текстовете на 7 от емблематичните ѝ песни да му прехвърлят правата си. По думите на адвокат Мария Янева те са били въведени в заблуждение, за което в момента водят дела срещу въпросния продуцент. Но по този начил Славов се опитва да забрани на Кацарова да пее песните си. Той подава сигнали срещу нея в полицията и ГДБОП. Там са привиквани и други музиканти, дръзнали да я подкрепят. Тормозът продължава и към момента. Сред извиканите на разпит са дует “Ритон”, Тони Димитрова, Георги Христов и Ненчо Балабанов.

Очаква се ново съдебно решение по казуса, което вероятно да върне правата на Силвия Кацарова над собственото ѝ творчество.

Отговорът на Славов

Опитахме се да поканим Владислав Славов в интервю да представи гледната си точка. Часове след като прие поканата ни и поиска да му изпратим въпроси на имейла, той отказа участието си. Причината – щом имаме въпроси извън традиционния ПР на “Мелодия на годината”, значи “изпълняваме поръчки” и не може да говори с нас. Поиска да му предоставим данните на хората, сигнализирали ни за съмнителното придобиване на марката “Мелодия на годината”. Позовавайки се на правото на защита на източниците си, репортерът ни отказа и обясни, че може да предостави текста на сигналите, но не и данните за контакт с подателите. Изрази и съмнения, че Славов може да ги заплаши.

Продуцентът заплаши да ни съди, ако допуснем “грешка”, каквото и да се има предвид с това.

Ние пък обещаваме внимателно да следим как институциите ще си свършат работата по този казус! И пожелаваме на Славов да добие популярност със собственото си творчество – не на гърба на други известни личности.

Какво обясни продуцентът, забраняващ на звезди да пеят песните си?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции